Pascale Naessens stelt 'Puur Eten 2' voor in Antwerpen

     69 nieuwe recepten om gezond te leven én toch te genieten


Pascale Naessens is de leading lady van het boek in Vlaanderen. Haar boeken zijn een groot succes. Met haar vijf boeken heeft ze samen al 1,2 miljoen exemplaren verkocht en staat ze al twee jaar onafgebroken in de top 10 van de culinaire boeken. Haar boeken zijn ondertussen ook vertaald naar het Engels, Frans, Duits en Chinees.


Donderdag 10 september verscheen het zesde boek van Pascale Naessens met als titel ‘Puur Eten 2 dat je gelukkig maakt’. Nog voor de verschijning werden er maar liefst 80.607 exemplaren onder de boekhandels verdeeld. Dit is nog nooit eerder gebeurd, dus alweer een nieuw record voor Pascale.


Pascale Naessens stelde haar zesde boek voor in restaurant Off-Course in Antwerpen. Het thema van het boek is tussen land en zee.

Pascale had nooit gedacht dat haar boeken zoveel gingen teweegbrengen bij de mensen.

‘Mijn boeken hebben heel veel teweeg gebracht en losmaakt bij de mensen. En dat is wat me drijft. Natuurlijk ben ik blij met de verkoopcijfers, maar als ik een e-mail van iemand ontvang met een getuigenis, dan ben ik gelukkig en dat is de reden waarom ik het doe.


Ik ben geen deskundige, maar probeer wel de mensen effectief gezonder te laten eten. Ik lees heel veel theoretische informatie over voeding en die informatie heb ik omgezet in de praktijk. Ik ben uitgekomen bij één regel: we moeten anders eten en vooral: meng geen koolhydraten met eiwitten en mijd zeker de snelle koolhydraten”. aldus Pascale Naessens.

Ook aanwezig tijdens de voorstelling van ‘Puur Eten 2 dat je gelukkig maakt’ enkele vrouwen die koken en leven volgens de boeken van Pascale Naessens.


Annie (68 jaar): “Ik heb altijd in een ziekenhuis gewerkt. Twee jaar geleden ging ik met pensioen en als afscheidscadeau kreeg ik de boeken van Pascale Naessens. Ik bleef verdikken, voelde mij moe en had slaapproblemen.Toen begon ik te koken met de recepten uit de boeken van Pascale, want ik dacht ik heb toch niets te verliezen. Na amper 14 dagen voelde ik mij beter en kon terug goed slapen.

Op zes maanden tijd ben ik 24 kg verloren. Ik ben sociaal en ga veel op restaurant. In restaurant zeg ik dat ik ‘Pascale Naessens eet’ en er wordt rekening mee gehouden.

Vrienden van mij kampen ook met gezondheidsproblemen en nu kook ik al een jaar elke dag voor vier mensen. Ik raad alle mensen aan om de boeken te kopen, ik ben Pascale enorm dankbaar en voel mij maar 60. Ik kan niet genoeg zeggen tegen de mensen dat ze dit moeten doen. En het is helemaal niet duur.”

 

Ook Lien is bijzonder enthousiast. “Ik worstel al van kindsaf met mijn gewicht, het is een familietrek. Stevige Vlaamse kost met veel saus, grote porties vlees en véél aardappelen zijn de norm. Snoepen was een beloning en voeding is altijd een strijd gebleven. Ik probeerde alle dieten en ja, je valt af maar nadien komen de kilo’s er allemaal terug bij of soms zelfs dubbel zoveel. En daarvan word je niet gelukkiger.

Ik kreeg van mijn vriend een kookboek van Pascale Naessens. Ik kookte niet veel, maar besloot toch om ermee aan de slag te gaan. Ik was al snel verkocht en kocht al haar boeken. Ik voelde mij beter en energieker en bleef mooi op gewicht. Nu kook ik praktisch elke dag uit de boeken van Pascale. Ik ben gelukkiger geworden door Pascale. Het is gemakkelijk, simpel en heel lekker.”

Het Boek

 

De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze gezonder en slanker worden.


Haar romantische stijl van koken slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Jong en oud, iedereen is enthousiast. 'Pascale heeft haar volk gezond leren eten' luidt het.

Dat haar manier van koken een groot publiek aanspreekt bewijzen de vele Facebookcommunity's waar de liefhebbers van de 'pure keuken van Pascale' hun ervaringen en recepten delen.


Alles begint met passie. Ook dit boek. Pascale leeft dicht bij de natuur en ze houdt van het water. Daar waar de oever en het water elkaar raken, vindt ze ook de zuiverste en lekkerste voeding. Vis, schaaldieren, zeewier, en schapen en koeien die grazen in de polder.


ISBN: 9789401426145 - Hardcover -  208 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo


Bekijk alle foto's op onze facebookpagina: