Op de Boekenbeurs: Janneke Siebelink in gesprek met Hilde Vandermeeren en Bram Dehou


Bram Dehouck, Hilde Vandermeeren en Janneke Siebelink
Bram Dehouck, Hilde Vandermeeren en Janneke Siebelink

Op de eerste dag van de Boekenbeurs op het Rood podium interviewde Janneke Siebelink, hoofdredacteur boeken van Bol.com, de Vlaamse thrillerauteurs Hilde Vandermeeren en Bram Dehouck.

 

Beide auteurs schrijven spannende psychologische thrillers die je op het puntje van je stoel doen zitten en hun werk werd bekroond met diverse prijzen.

 

In dit interview vertellen Hilde en Bram over hun werk, hun nieuwste thriller ‘Scorpio’ en ‘Witte Raaf’, en wat het betekent om thrillerauteur in Vlaanderen te zijn.

In 'Scorpio' van Hilde Vandermeeren, ontwaakt Gaelle na een gezinsweekend in een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn. Ze is gewond en herinnert zich niet wat daaraan is voorafgegaan. De politie verdenkt haar van poging tot moord op haar zevenjarig zoontje. Ze weigert dat te geloven en gaat op zoek naar de waarheid.

 

Daarbij overschrijdt ze steeds meer grenzen en wordt opgejaagd wild. Michael is een huurmoordenaar in dienst van 'Scorpio'. De organisatie ontziet niemand. Wie tegen haar regels ingaat tekent zijn eigen doodvonnis. Een onomkeerbare beslissing verandert Michaels leven. De een leeft door te doden, de ander doodt om te overleven. Wat als hun wegen elkaar kruisen?

In 'Witte raaf' van Bram Dehouck is Nick Farkas de hoofdpersoon. Nick is een man om naar op te kijken. Iemand bij wie je in de buurt wilt zijn. Een en al charme, stijl, uitstraling. Zijn cv is een opsomming van successen. Nick Farkas is een witte raaf.

 

Dat zegt hij niet zelf, zo wordt hij genoemd. Door hooggeplaatste mensen. Andere mensen, zij die wat langer met hem samenwerkten, vertellen een ander verhaal. Over manipulatie en intimidatie, over misbruik en regelrechte leugens. Over luchtkastelen en een opgeblazen zelfbeeld.

 

Maar komt hoogmoed dan niet voor de val? Nee, Nick Farkas valt niet. Want hij blijft nooit lang op dezelfde plaats. Als de grond te heet wordt, spreidt hij zijn vleugels. Nu is hij weer geland. Een nieuwe baan, een nieuw begin. Misschien zal het deze keer anders gaan. Misschien komt Nick Farkas deze keer eindelijk zichzelf tegen.