MOOOV filmtip: El abrazo de la serpiente

op 26.04 om 20.00u en op 29.04 om 17.00u


Karamakate is de enige overlevende van een Amazonestam. Hij is een wijze sjamaan en leeft geïsoleerd van de buitenwereld in het hartje van het regenwoud. Jaren van totale eenzaamheid en onthechting maakten van hem een “chullachaqui”: alleen het lege omhulsel van zijn lichaam bleef over, zonder emoties en herinneringen.

 

Zijn lege leven wordt ondersteboven gehaald als hij het bezoek krijgt van Evan, een Amerikaanse botanicus die op zoek is naar de “yakruna”, een plant die een krachtig hallucinerende werking heeft.

Karamakate stemt ermee in om Evan te vergezellen en samen trekken ze nog dieper het regenwoud in. Verleden, heden en toekomst worden één tijdens die reis, en de sjamaan vindt zijn verloren herinneringen terug. Zo bereikt hem uit het verleden de echo van een vriendschap die hij ooit had met de Duitse etnoloog Koch-Grunberg.

 

In deze meesterlijk vertelde prent met weelderige zwart-witfotografie vertolkt onze landgenoot Jan Bijvoet op indrukwekkende wijze de rol van Theo, de Duitse ontdekkingsreiziger.

 

EL ABRAZO DE LA SERPIENTE is een surrealistische, hallucinerende tocht die de toeschouwer zal bedwelmen. Een prachtige hulde aan de indianen van de Amazone en een striemende aanklacht tegen kolonisering.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be