MOOOV filmfestival voor de vierde keer te gast in Siniscoop in Sint-Niklaas


Van maandag 25 april tot en met dinsdag 3 mei 2016 komt het MOOOV filmfestival voor de vierde keer naar Sint-Niklaas.

 

De films van MOOOV nodigen de kijkers uit om andere culturen te leren kennen en begrip op te brengen voor onderwerpen die soms ver van hun bed lijken te liggen. Zo draagt het filmfestival bij tot de bewustmaking voor mondiale problemen. MOOOV wil kijkers wakker schudden, raken en zelfs een moment ontredderen.

 

Maandag 25 april start het MOOOV filmfestival met de Tunesische film ‘As I Open My Eyes’.

 

As I Open My Eyes (2015) op 25.04 20.00 u en op 28.04 20.00 u

 

Tunis, zomer 2010, enkele maanden vóór de Tunesische revolutie uitbreekt tegen het dictatoriale beleid van president Ben Ali. De 18-jarige Farah heeft net haar middelbare school doorlopen. Haar ouders willen dat ze medicijnen studeert, maar Farah ziet het anders: ze geniet van haar jeugd, ontdekt het nachtleven, de liefde.

 

Daarenboven is ze de gepassioneerde zangeres van een politieke rockband. De groep doet het erg goed underground, niet alleen door de aanstekelijke muziek, maar ook door de gedurfde poëtische teksten die het regime in vraag stellen. Haar moeder Hayet, ooit ook rebels, probeert Farahs jeugdige enthousiasme in te dijken. Ze kent de gevaren van de politieke Tunesische wereld maar al te goed… Maar koppig zet Farah door.

 

Leyla Bouzit, de regisseur, maakte een wervelende, expressieve coming-of-age die zich afspeelt op een scharniermoment van de Tunesische geschiedenis. Volgens Indiewire is dit tot nog toe veruit de beste film over de Arabische lente. Let op de steengoede soundtrack. De film won verschillende belangrijke prijzen, o.a. de publieksprijs op het jongste festival van Venetië.

 

Meer info en tickets op www.siniscoop.be