Lotje en Eefje gaan samenwonen


Nieuwsgierige Lotje heeft een bijzondere aankondiging, vandaag op haar verjaardag: ze gaat samenwonen met Eefje Donkerblauw. Haar prentenboek 'Nieuwsgierige Lotje' verschijnt op 15 maart bij uitgeverij De Eenhoorn. Daar worden de boeken van haar 'zusje' Eefje Donkerblauw, ook getekend door Lieve Baeten, al meer dan 20 jaar uitgegeven.

 

Het boek van Lotje, het eerste boek volledig geschreven en getekend door Lieve Baeten, was de laatste 8 jaar niet meer verkrijgbaar in prentenboekvorm. Vanaf nu is het dus weer beschikbaar, in groter formaat. Bovendien werden alle originele tekeningen voor deze uitgave opnieuw ingescand volgens de meest moderne technieken. Dat zorgt voor een intense nieuwe ervaring van de beelden, met een warmere gloed en veel meer details.

 

Nieuwsgierige Lotje Lotje is een heel nieuwsgierig heksje. Als ze op een bezemsteel door de nacht vliegt en een lichtje ziet, wil ze even door het zolderraam gluren ... Maar dan valt ze door het raam de zolder binnen. Haar bezemsteel is stuk. Wie kan hem maken? Lotje daalt af in het grote huis en ontmoet in elke kamer een andere heks: de muziekheks, de kookheks, de slaapheks, ... Wie kan haar helpen? Dit boek werd in 1993 bekroond met de Boekenpauw.

 

Nieuwsgierige Lotje > 4+ > 32 blz. > 14,95 euro > ISBN 978 94 6291 123 9