Koen Strobbe wint de Fred Braeckman Award 2016


Maandag 31 oktober werd op de Boekenbeurs voor het eerst de Fred Braeckman Award uitgereikt. De prijs is genoemd naar de recent overleden bezieler van de Hercule Poirotprijs.

Koen Strobbe is met zijn boek 'Kruis en munt' de eerste winnaarvan de Fred Braeckman Award.

 

In 2015 was hij laureaat van de allereerste Aspe Award en dat was nog maar de voorbode van dit ijzersterke debuut waarmee hij enkele maanden nadien in de GFK Fictie Boeken Top 10 zou komen. De aankondiging van een veelbelovend oeuvre, dat werd vandaag nogmaals onderstreept.

Kruis en munt

 

De jonge sterrenchef Isabel arriveert in de idyllische Provence, klaar voor een nieuw leven met haar vriend Bas. Wanneer hij niet opdaagt in het station, rijdt Isabel naar het hotel waar hij al een week verblijft. Diezelfde avond vindt ze een milt in haar bed. Bas lijkt spoorloos verdwenen.

 

Met de hulp van wijnbouwer en oud-gendarme David begint Isabel te graven in het verleden van haar vriend in de hoop hem te vinden. Terwijl almaar meer verborgen facetten van Bas aan de oppervlakte komen en Isabels wereld instort, groeien zij en David naar elkaar toe. Wanneer ze verwikkeld raken in een gevaarlijk web van pooiers, ex-legionairs en orgaanhandelaars is vluchten niet langer mogelijk. Kunnen ze een list bedenken om zich te redden?

 

Kruis en Munt is uitgegeven bij Manteau