John Wick 2 en D5R, deze week in première in Siniscoop in Sint-Niklaas


Ook deze week enkele nieuwe releases in Siniscoop. Zo is er John Wick 2 met Keanu Reeves, de Vlaamse film D5R, horrorliefhebbers kunnen hun hartje ophalen met Split en de wekelijkse Sinisclub film is  deBelgisch-Pakistaans-Luxemburgs-Franse film Noces.

 

John Wick 2

 

John Wick (Keanu Reeves) is een legendarische huurmoordenaar die wordt gedwongen terug te keren uit zijn pensioen. Een voormalige medewerker probeert een schimmige, internationale moordenaarsbende te pakken te krijgen. Vanwege een gezworen eed om hem te helpen reist John af naar Rome, waar hij het op moet nemen tegen de meest dodelijke moordenaars van de wereld.

 

DUUR 122 minuten

GENRE Actie, Misdaad, Thriller

REGIE Chad Stahelski

CAST Keanu Reeves, Common, Laurence Fishburne, Riccardo Scamarcio


Siniclub: NOCES

 

De achttienjarige Zahira heeft een sterke band met haar hele familie tot op de dag dat haar een huwelijk wordt opgedrongen volgens de Pakistaanse traditie. Verscheurd door haar ouders’ wensen en haar westerse leefwijze en dromen van vrijheid, rekent het jonge meisje op de steun van haar oudere broer en vertrouweling, Amir.

 

Deze film speelt op 23, 26 februari & 7 maart

 

DUUR 95 minuten

GENRE Drama

REGIE Stephan Streker

CAST Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Babak Karimi, Neena Kulkarni, Olivier Gourmet, Alice de Lencquesaing, Zacharie Chasseriaud, Aurora Marion, Harmandeep Palminder, Sandor Funtek


D5R

Slechts één doel kan jeugdvrienden Amber, Leyla, Kyra, Wout en Vincent terug bij elkaar brengen: de redding van het stadspark waar zij zijn opgegroeid…

 

REGIE David Madder & Camiel Scheer

CAST Angela Jakaj, Jamie-Lee Six, Liandra Sadzo, Sander Provost, Thijs Antonneau, Regi, Ish, Maureen


SPLIT

 

Kevin (James McAvoy), die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis, wordt door een van de persoonlijkheden die in hem leeft, aangezet tot het ontvoeren van drie tienermeisjes waaronder de scherpzinnige Casey (Anya Taylor-Joy, The Witch). Samen met zijn vertrouwde psychiater Dr. Fletcher (Betty Buckley) moet Kevin een overlevingsstrijd voeren met alle persoonlijkheden die in hem schuilen.

 

DUUR 117 minuten

GENRE Drama, Horror, Thriller

REGIE M. Night Shyamalan

CAST James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Jessica Sula


Op 6 maart is er de officiële Belgische Première van Sprakeloos bij Siniscoop

 

met om 19u00 Hilde Van Mieghem, Tom Lanoye, Jef Neve en de volledige cast en crew op de rode loper, in aanwezigheid van de pers.

 

Verfilming van het gelijknamig boek van Tom Lanoye.

 

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

 

Meer info en tickets op www.siniscoop.be