'Jacht' is de nieuwe roman van Elvis Peeters


Op zondag 20 september werd de nieuwe roman 'Jacht' van Elvis Peeters voorgesteld tijdens het Eilandfestival te Antwerpen.


Een roman over de mens als dier tussen de dieren. Wanneer beschaving plaatsmaakt voor instinct en instinct voor beschaving, dan zijn wij misschien niet meer wie we denken te zijn. Koen Fillet interviewde Elvis Peeters over zijn nieuwste roman.

De eigenzinnige romans van Elvis Peeters leiden steevast tot nominaties, herdrukken, vertalingen en verfilmingen. Ook deze keer slaagt het vitale Vlaamse auteursduo erin om via een ogenschijnlijk klein verhaal een fascinerend moreel vraagstuk aan de orde te stellen.

 

In Jacht maken we kennis met de hongerige amateurjager Erik en zijn overbuurvrouw Karla. En met een rottweiler in een mooie jas. Hoe dicht zal hij Karla durven naderen? En hoe menselijk zijn Erik en Karla eigenlijk?

In deze roman toont Elvis Peeters de biotoop van de mens, als dier tussen de dieren. Wat als op een dag het zelfbewuste denken niet meer het exclusieve terrein van de mens is? Wat als we onze positie boven aan de ladder moeten delen met andere soorten? Het lijdt geen twijfel of Jacht zal gerekend worden tot de belangrijkste Nederlandstalige romans van komend najaar.

 

Sinds de jaren negentig legt Elvis Peeters zich, samen met co-auteur Nicole Van Bael, toe op het schrijven van romans, maar ook hoorspelen en theaterstukken. Zijn romans De ontelbaren (2005), Wij (2009) en Dinsdag (2012) werden genomineerd voor belangrijke literaire prijzen. Het werk van Peeters wordt onder meer vertaald naar het Turks, Duits, Deens, Hongaars, Sloveens, Kroatisch en Japans.

ISBN: 9789460013966 - Paperback - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Podium


Bekijk alle foto's op onze facebookpagina: