Internationaal bekroond prentenboek geïnspireerd op Virginia Woolf


 Het internationaal bekroonde prentenboek 'Virginia Wolf' gaat over Virginia, die plots wakker wordt in een wolfse bui. Haar zus probeert haar op te vrolijken. Het verhaal is losjes gebaseerd op Virginia Woolf en haar zus, de schilder Vanessa Bell, maar leest in de eerste plaats als een wondermooi en fijnzinnig verhaal voor jonge kinderen.

 

Op een dag werd mijn zus Virginia wakker in een wolfse bui. Ze keek boos en gromde. Ik deed alles om haar op te vrolijken, maar niets hielp. Het enige wat ze wou, was wegvliegen naar Bloesembes, dé perfecte plaats. Ik vond die niet in een atlas. Toen mijn zus sliep, nam ik mijn verfdoos. Ik schilderde bomen met snoepjes en cupcakes, een lange ladder en een schommel. Toen mijn zus wakker werd, wou ze meedoen. Het perfecte prentenboek voor een baaldag! Een fijnzinnige tekst en wondermooie illustraties.

 

Virginia Wolf > 5+ > 40 blz. > 14,95 euro > ISBN 978 94 6291 128 4 

PRIJZEN

2014 - Winnaar Digital Book Award, Beste e-book

2014 - Winnaar IBBY Honour List Children's Books Canada

2013 - Shortlist Ruth and Sylvia Schwartz Children's Book Award

2013 - Shortlist Amelia Frances Howard-Gibbon Illustrator's Award

2013 - Winnaar Outstanding International Book, USBBY

2013 - Winnaar White Raven Award, International Youth Library

2012 - Winnaar Governor General's Literary Award, Children's Illustration, Canada Council for the Arts

2012 - Winnaar Best Books for Kids & Teens, Starred Selection, Canadian Children's Book Centre

2012 - Winnaar Elizabeth Mrazik-Cleaver Picture Book Award, IBBY Canada

2012 - Winnaar Books of the Year, Quill & Quire

 

OVER DE AUTEUR

Kyo Maclear (Toronto, Canada) schrijft essays en boeken voor volwassenen en kinderen. Ze studeerde Cultural studies in Toronto. Haar debuut, The letter opener, verscheen in 2007 en viel meteen in de prijzen. Haar eerste kinderboek, Spork, schreef ze samen met haar echtgenoot, om de geboorte van hun eerste kind te vieren.

 

OVER DE ILLUSTRATOR

Isabelle Arsenault (Montreal, Canada) studeerde Graphic design in Montreal. Als illustrator van kinderboeken heeft ze internationale faam opgebouwd. Ze is drie keer bekroond met de prestigieuze Governor General’s Award for Children’s Literature en ze ontving tweemaal de onderscheiding New York Times Best Illustrated Book of the Year.