Het officiële afscheidsboek van Fabian 'Spartacus' Cancellara


Donderdag 10 november werd in Antwerpen het officiële afscheidsboek van Fabian 'Spartacus' Cancellara voorgesteld. Het boek verschijnt niet alleen in België, de Duitstalige versie wordt op 17 november in Zürich voorgesteld en in december wordt de Engelstalige editie voorgesteld in Londen.

 

‘Fabian Cancellara’ is een indrukwekkend afscheidsboek over het leven van deze geweldige wielrenner. Sportjournalist Guy Van Den Langenbergh, die Fabian Cancellara al jarenlang persoonlijk kent, heeft alle verhalen opgetekend en dankzij urenlange nieuwe interviews biedt dit boek een waarheidsgetrouwe inzage in de carrière van de ongemeen populaire atleet maar ook in zijn leven als echtgenoot en vader.

 

Fabian Cancellara is met drie overwinningen in de Ronde van Vlaanderen én in Parijs-Roubaix een echt monument onder de klassieke renners. Zijn palmares zit daarnaast tjokvol andere hoogtepunten, waaronder vier wereldtitels tijdrijden en drie olympische medailles. Zijn gouden plak in Rio 2016 vormt het orgelpunt van een uitgebreid succesverhaal.

Guy Van Den Langenbergh in gesprek met Fabian Cancellara
Guy Van Den Langenbergh in gesprek met Fabian Cancellara

Fabian vertelt in zijn boek over zijn hoogtepunten maar ook over de periodes wanneer het niet liep zoals hij wou. Over roem, maar ook over de keerzijde van de medaille.

Het boek is zowel een lees- als een kijkboek. Het bevat tientallen prachtige, nooit eerder gepubliceerde beelden van de Zwitserse hardrijder, vanaf zijn jeugd tot en met zijn laatste seizoen.

 

‘Fabian Cancellara ‘ is een uniek document in woord en beeld voor al wie Fabian Cancellara een warm hart toedraagt.

 

“Flandrien ben je pas als de Vlamingen je accepteren als een van hen door wie je bent, door wat je doet en door hoe je koerst. Ik mag zeggen dat Vlaanderen mij geaccepteerd heeft omwille van de mens die ik was, omwille van de renner die ik was. Om jezelf flandrien te mogen noemen moet je als renner ook de Vlaamse wielercultuur begrijpen en omarmen, frieten en bier inbegrepen. Dit boek is mijn afscheidsgeschenk aan al mijn supporters.”

— Fabian Cancellara

 

Naast het boek is er ook een exclusieve Limited ‘Spartacus’ Edition verschenen met een uitgave op 175 exemplaren.

 

ISBN 978 94 9208 177 3 - Hardcover - 192 blz. - Prijs: € 29,95 - Uitgeverij: Kannibaal

Bekijk HIER alle foto's