Op 19 februari verschijnt bij Uitgeverij Houtekiet 'Het is altijd nu. Herleven na een coma' van Jeroen Walravens


Zomer 2007. De hyperactieve Jeroen Walravens valt van een Spaans hotelbalkon en knalt met zijn hoofd tegen het trottoir. Hij raakt in een diepe coma, waar hij pas een maand later weer uit ontwaakt. Met ernstige hersenschade, waardoor zijn lichaam niet meer mee wil, zijn geest het laat afweten en spreken heel moeizaam gaat.

 

De Jeroen die hij ooit was bestaat niet meer, zijn leven is uitgewist. In deze duistere tijden ontdekt hij dat opnieuw beginnen niet alleen moet, maar vooral mag. Met een onvoorstelbare wilskracht bouwt hij een nieuw leven op uit het niets.

 

Het is altijd nu is een boek over iemand die zich sterk moest houden en uiteindelijk ook echt ‘sterk’ werd, sterker dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Het is een onwaarschijnlijk reisverhaal langs moeilijke mentale en fysieke obstakels, maar ook letterlijk langs Cambodja, IJsland, Nepal en zelfs de Mount Everest.

 

Het boek is ook een bron van inspiratie. Behalve zijn verhaal, deelt Jeroen ook de inzichten waardoor hij zijn situatie kon overstijgen en door zijn begrenzingen breken. Want wie je ook bent en hoe je situatie ook is, je kunt jezelf echt heruitvinden en de beste versie van jezelf worden. Hij bewijst het elke dag.

 

Jeroen Walravens runt vandaag het coachingbureau Take2.cc. Hij werkt als coach, trainer en spreker. Meer info: www.take2.cc

 

Het is altijd nu van Jeroen Walravens is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089244499. Prijs € 19,99.