Ruben Van Gucht verzamelt 1200 sportvragen in                            Het Grote Sporza Quizboek


Sportjournalist Ruben Van Gucht stelde in Antwerpen zijn boek ‘Het Grote Sporza Quizboek’ voor. Een zeer interessant én leerrijk boek voor alle sportliefhebbers en quizzers.


Ruben Van Gucht: “Met veel zorg en geduld heb ik de sportgeschiedenis uitgeplozen en de meest markante, tot de verbeelding sprekende gebeurtenissen gebundeld in het boek. Zowel tennis, snooker, voetbal, boogschieten, tafeltennis of wielrennen: geen enkele sport blijft onaangeroerd. Het resultaat is dit boek met 1200 sportvragen en heel wat extra weetjes.”


Voor dit boek haalt Ruben de kalender erbij en bedenkt voor elke dag van het jaar drie boeiende vragen. Dit boek is ideaal voor elke sportliefhebber én quizzer om een heerlijke reis door de rijke geschiedenis van de sport in binnen en buitenland te maken.

Tomas Van Den Spigel, Ruben Van Gucht en Carl Berteele
Tomas Van Den Spigel, Ruben Van Gucht en Carl Berteele

Ruben Van Gucht had enkele voormalige sportfiguren en Sporza-medewerkers uitgenodigd om te zien wie de grootste sportkenner was.


Nick Nuyens, Aimé Antheunis, Carl Berteele, Leo Van Der Elst, André Meganck, Tomas Van Den Spiegel, Guga Baúl en Sidney Appelboom streden om de titel van beste sportkenner.


Het werd uiteindelijk Carl Berteele, de Sporza-verslaggever die met de eer ging lopen.

Rob Vanoudenhoven en Guga Baúl
Rob Vanoudenhoven en Guga Baúl

Enkele quizvragen uit het boek:


'In 1976 leidt Guy Thys voor de eerste keer de Rode Duivels tijdens een interland. Thys zal uiteindelijk met 114 interlands recordhouder worden onder de Belgische bondscoaches. Maar wie heeft na Thys het meeste interlands op zijn actief staan als bondscoach van België?'


'In 1975 wordt de wereldranglijst in het tennis bij de vrouwen geïntroduceerd. Welke speelster bezet als eerste de nummer 1-positie?'


'In 1985 wordt Kim Huybrechts geboren. In welke sport is Huybrechts, ook wel The Hurricane genoemd, Belgische top?'

‘Het Sporza Quizboek is een boek vol vragen over grote én kleine sporten, zowel voor beginnende en doorgewinterde quizzers.


Ruben Van Gucht is sportjournalist bij de VRT. Hij becommentarieert sport in programma's als De Zevende Dag en De Afspraak. Daarnaast presenteert hij De Weekwatchers op Radio 2. Hij is een fervente duursporter, quizzer én quizmaster.

ISBN: 9789401428873 - Paperback - 228 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo