Tom Lanoye schrijft  boek voor 'Literaire Lente' en 'Boekenweek'

Dinsdag 13 maart werd het boek 'Heldere Hemel' van Tom Lanoye voorgesteld in zijn geboortestad Sint-Niklaas. Het boek is speciaal geschreven voor de 'Literaire Lente' in Vlaanderen en de 'Boekenweek' in Nederland.

Tijdens de Literaire Lente - van 14 tot en met 31 maart 2012 - krijg je de novelle 'Heldere hemel' van Tom Lanoye cadeau bij aankoop van Nederlandstalige literatuur van minstens € 12,50 bij de deelnemende boekhandels. De deelnemende boekhandels vind je op www.boek.be/actie/literaire-lente-2012

Geert Joris, directeur van Boek.be, schetste een beeld van de nieuwe samenwerking tussen Vlaanderen (Boek.be) en Nederland (CPNB) waardoor de Literaire Lente en de Boekenweek voor het eerst op hetzelfde moment van start gaan.

Het eerste gesigneerde exemplaar van het Geschenkboek 'Heldere hemel' was voor de Sint-Niklase burgemeester Christel Geerts.
Boekhandelaar Herwig Staes van boekhandel 't Oneindige Verhaal kreeg uit handen van Tom Lanoye een verzegelde doos met 100 gesigneerde exemplaren.
De boekhandel opent ’s avonds speciaal zijn deuren van 20u tot 21u zodat Lanoye-fans tijdens deze exclusieve opening de allereerste gesigneerde exemplaren van Heldere hemel kunnen bemachtigen.

Ter afsluiting las Lanoye een stukje voor uit 'Heldere hemel'.

Tot eind maart verdeelt Tom Lanoye zijn tijd tussen Nederland en Vlaanderen om iedereen warm te maken voor literatuur én voor 'Heldere hemel'. In 14 boekhandels zal Lanoye uitgebreid vertellen over het boek en zijn ontstaansgeschiedenis en hij brengt natuurlijk zijn pen mee om de exemplaren te signeren.

'Heldere hemel' is een fictief verhaal gebaseerd op een waargebeurd voorval uit 1989. In de nadagen van de Koude Oorlog stortte een onbemande Sovjet-Russische MiG-23 neer in Kooigem, een dorp in de buurt van Kortrijk. Een kleine gebeurtenis op het wereldtoneel, maar een noodlottig drama voor een familie. Eén van de gezinsleden kwam bij het ongeval om het leven. 


Bekijk hier alle foto's