Filmtip: Vlaamse/Franse film Vincent in Siniscoop


Dit najaar verschijnen er veel Vlaamse films in de bioscoop. ‘Vincent’, de nieuwe film van Christophe Van Rompaey, is de eerste in de rij die sinds woensdag 31 augustus in Siniscoop te zien is.

 

‘Vincent’ vertelt het verhaal van een 17-jarige wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Op die manier jaagt hij steeds meer mensen tegen zich in het harnas en komt hij flink in de problemen.  

 

Vincent overtuigt zijn impulsieve tante Nikki om hem mee te nemen naar Frankrijk. Nikki maakt ervan gebruik om hem het leven van de zonnige kant te laten zien maar Vincent is vastbesloten om in Parijs een drastische protestactie te ondernemen.

De rol van Vincent wordt vertolkt door Spencer Bogaert. De andere rollen worden vertolkt door onder anderen Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Kimke Desart en de Franse actrice Alexandra Lamy. Het scenario werd geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem, die eerder meeschreef aan "Adem" en "Brasserie Romantiek".

 

‘Vincent’ is een pakkende film over een jongen die zelfmoord wil plegen als protest tegen de opwarming van de aarde. Het is een aangrijpend drama met goede acteurs die je zeker moet zien!

DUUR 118 minuten

GENRE Drama

REGIE Christophe Van Rompaey

CAST Spencer Bogaert, Alexandra Lamy, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg

 

‘Vincent’, elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be