Filmtip: Sweet Française in Siniscoop


Suite française is een romantisch oorlogsdrama van regisseur Saul Dibb. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Irène Némirovsky.

 

De hoofdrollen worden vertolkt door Michelle Williams, Matthias Schoenaerts en Kristin Scott Thomas.

 

Het verhaal

Lucille Angelier (Michelle Williams) ziet bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog haar man vertrekken naar het front. Eigenlijk heeft ze nooit van hem gehouden.

Zij blijft achter met haar schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) en brengt haar tijd door met piano spelen.


Maar wanneer ze verplicht worden een Duitse officier (Matthias Schoenaerts) te huisvesten, een man genaamd Bruno von Falk, die in zijn vroegere burgerleven componist blijkt geweest te zijn, voelt ze zich al vlug tot de man aangetrokken.

Regie: Saul Dibb

Cast: Matthias Schoenaerts, Kristin Scott Thomas, Michelle Williams

Genre: Romantisch drama

Duur: 107 minuten


'Suite Française', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties van de kijkers over Suite Française:

Hubert uit Moerzeke vond de film 'Suite Française' een zeer goede film.


"Een mooie, aangrijpende en romantische film", zo omschrijft Hubert de film, "Ik heb voor deze film gekozen omdat  'Suite Française' een echt verhaal bevat."


" 'Suite Française' is een aanrader met een uitstekende Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. Ik geef deze film 8 op 10", aldus Hubert uit Moerzeke.


Georgie Van Broeck uit Bazel vond  'Suite Française' een emotionele film.


" 'Suite Française' is een mooie en gevoelige film over haat en liefde. Ik heb voor deze film gekozen omdat Matthias Schoenaerts meespeelt", vertelde Georgie.


"De film is zeker een aanrader.  'Suite Française' is een romantische oorlogsfilm met heel goede acteurs en een goed verhaal.

De film krijgt van mij 9 op 10", aldus Geoergie.


Adrienne Van Loo uit Lokeren vond 'Suite Française' een verrassende film.


"Al vond ik het tweede deel van de film sterker dan het eerste", zei ze na afloop,"Ik miste de echtheid door als voertaal Engels te gebruiken."


"Ik kan de film aanraden aan zij die van dit genre houden. Zij zullen er zeker iets aan hebben!"


"De beste acteur was voor mij Matthias Schoenaerts en als beste actrice kies ik voor Michelle Williams. 'Suite Française krijgt van mij 7,5 op 10."


"Een emotioneel rakende en soms verrassende film", zo omschrijft Annie Pijl uit Bazel de film.


" 'Suite Française' is beter dan ik verwachtte. Het is een mooie en ontroerende film over het noodlot dat je niet kunt ontlopen."


"Voor mij was Michelle Williams in de rol van Lucille Angelier de beste actrice. Ik geef deze film graag 8 op 10", aldus Annie.