Filmtip: Alice Through the Looking Glass in Siniscoop


‘Alice Through the Looking Glass’ is een Amerikaanse avonturen-fantasyfilm, onder regie van James Bobin. Deze Disneyfilm is gebaseerd op de boeken Alice's Adventures in Wonderland en Through the Looking-Glass van de schrijver Lewis Carroll.

 

De film is tevens het vervolg op Alice in Wonderland uit 2010. De hoofdrollen worden vertolkt door Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen en Rhys Ifans en met stemmen van Alan Rickman,Timothy Spall, Stephen Fry en Michael Sheen.

 

‘Alice Through the Looking Glass’ was Alan Rickmans laatste film, die in gedachten aan hem werd opgedragen.

Het verhaal

We kijken mee naar Alice Kingsleigh die in de voetsporen van haar vader is getreden en koos voor een leven op zee. Bij haar terugkomst in Londen ontdekt ze een magische spiegel waarmee ze terug kan keren naar het fantastische Underland en naar haar vrienden, de White Rabbit, Absolem, de Cheshire Cat en de Mad Hatter die niet helemaal zichzelf is.

 

Omdat de Mad Hatter zijn Muchness kwijt is, stuurt Mirana Alice op pad om de Chronosphere te lenen, een metalen bal die de tijd controleert in de kamer van de Grand Clock. In het verleden komt ze vrienden - en vijanden - tegen op verschillende momenten in hun leven en begint ze aan een gevaarlijke race tegen de tijd om de Mad Hatter te redden.

‘Alice Through the Looking Glass’ is een modern sprookje met vele visuele effecten, twists en woordgrappen over tijd. Deze Disney-film is er voor zowel jong als oud.

 

Het is opnieuw kennismaken met de bekende typetjes zoals de Tweedles Dee en Dum en de grijnzende kat.

 

Deze film is een plezier om naar de kijken, zowel de kostuums als de vrolijke kleuren zijn een lust voor het oog. Het tijd-kasteel is zeer mooi gemaakt, ook met de vele tijdreizen die Alice maakt hebben de makers echte pareltjes afgeleverd.

‘Alice Through the Looking Glass’  is de perfecte familiefilm, elke dag te zien in Siniscoop in Sint-Niklaas!

 

DUUR 113 minuten

GENRE Avontuur, Fantasy, Science fiction

REGIE James Bobin

CAST Johnny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Sasha Baron Cohen