Filmrecensie: De Superheld


De 11-jarige Modulf wordt gepest op school door Jürgen en Frank. Toch denkt hij dat hij een Superheld is en de jongeman beschermt iedereen, want echte helden komen op voor mensen die zwakker zijn, heeft zijn papa hem altijd geleerd. Modulf heeft liever dat ze hem pesten dan dat de anderen worden gepest.

 

Jurgen en Frank weten Modulf altijd te vinden. De ene keer maken ze zijn boekentas leeg, dan wordt hij weer op de grond gegooid of wordt hij met zijn hoofd in de schooltoiletten geduwd. De twee pesters weten toch dat Modulf niks durft te doen. Hij durft zelfs niet tegen zijn mama zeggen dat hij gepest wordt.

 

Op een dag komen er nieuwe buren. Het zijn Hugo en zijn dochter Lise die in het huis naast Modulf komen wonen. Lise gedraagt zich gek, praat gek en ziet er gek uit. Modulf vreest dat zij het type is dat ook gepest zal worden op school.

 

Maar Lise laat zich helemaal niet doen. Ze zegt wat ze denkt en durft tegen de pesters in te gaan. Iets wat de schuchtere Modulf zeker niet durft.

 

Lise leert aan haar buurjongen hoe hij een echte Superheld kan worden. Maar dat loopt niet van een leien dakje..

‘De Superheld’ is een Noorse film over pesters en gepest worden. Een film die laat zien wat de gevolgen van pesten zijn en hoe je pesters kunt aanpakken. ‘De Superheld’ is een knappe film die je doet nadenken. Want pesten is zowat het ergste dat je kan meemaken. Hopelijk kan deze speelfilm pesters op andere gedachten brengen.


Deze film van regisseur Christian Lo is meer dan alleen een film over pesten, het behandelt ook thema’s zoals liefde, puberteit, vriendschap en trouw.

 

De Nederlandstalige versie van deze film is op 23 februari de openingsfilm op het Jeugdfilmfestival in Antwerpen, in aanwezigheid van regisseur Christian Lo. (http://www.jeugdfilmfestival.be/)

 

 

Jekino werkt voor de release van de film ook samen met Tumult, één van de organisaties achter de Vlaamse Week tegen pesten. (alle info op www.kieskleurtegenpesten.be)