DVD Recensie: Zambezia - De Verborgen Vogelstad


‘Zambezia - De Verborgen Vogelstad’  is een Zuid-Afrikaanse productie van de animatiestudio Triggerfish.


In deze familiefilm maken we kennis met Kai, een jonge valk uit Katungo. Kai woont er samen met zijn strenge vader Tendai. De jonge vogel heeft er geen vrienden en verveelt zich. Het liefst van al wil hij spelen en de wereld ontdekken, maar dat mag niet van vader Tendai.


Op een dag ontmoet Kai de ooievaar Gogo, die hem vertelt over Zambezia, de grote vogelstad. Het is volgens Gogo het paradijs op aarde voor vogels.

Kai droomt om te vertrekken naar Zambezia en er bij de ‘Hurricane Air Defence Force’ te gaan werken. De Hurricanes beschermen de stad tegen indringers. maar dat is buiten de wil van vader valk gerekend. Die ziet het helemaal niet zitten dat zijn zoon naar de stad vertrekt.


Toch vertrekt Kai, in het gezelschap van andere vogels, naar de vogelstad. Na een lange vlucht komt hij aan in de beroemdste vogelstad. De ooievaar heeft niet gelogen, Zambezia is werkelijk een paradijs.


Kai geniet van zijn verblijf in de stad en wanneer hij de Hurricanes ziet, klopt zijn hart sneller dan ooit voorheen. Zijn droom zal weldra in vervulling gaan.


Maar dan komt de stad in gevaar. De gevaarlijke maraboes werken samen met de hagedissen om de eieren van de inwoners te stelen. Tijd voor de Hurricanes, samen met de moedige Kai, om hun stad te beschermen.


Het wordt een spannende en gevaarlijke strijd op leven en dood. Zullen Kai en zijn vrienden de strijd winnen en van Zambezia opnieuw een vredige stad maken?

 

‘Zambezia - De Verborgen Vogelstad’ is een pracht van een animatiefilm, geschikt voor de hele familie. Spectaculaire beelden en het spannend verhaal vol humor en ontroering maken van deze film een pareltje voor zowel jong als oud.

De film verveelt geen minuut, kortom ‘Zambezia’ is een film die je moet gezien hebben!


Je kan de film in 2D of met de bijhorende brillen in 3D bekijken.

Op de DVD vinden we drie versies terug. Een Engelse-, een Nederlandse- en een Vlaamse versie. Met de stemmen van o.a. Samuel L. Jackson en Abigail Breslin op de Engelse versie.


Deze dvd wordt verdeeld door eOne Entertainmentone

http://entertainmentone.com


Technische gegevens


Regisseur: Wayne Thornley

EAN: 8713045221065

Taal: Engels, Nederlands of Vlaams

Speelduur: 79 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar