DVD recensie: Wild Tales - Damián Szifrón 


‘Wild Tales’ (originele titel: Relatos Salvajes) is een Argentijnse zwarte komedie-dramafilm, geschreven en geregisseerd door Damián Szifrón. De film bestaat uit zes korte verhalen, allen met hetzelfde thema: geweld en wraak.


Pasternak

Twee passagiers zitten in een vliegtuig en ontdekken toevallig dat ze beiden kennissen zijn van Gabriel Pasternak. Niet veel later blijkt dat alle passagiers een band hebben met deze man.


Al snel wordt duidelijk dat de vlucht eigenlijk een valstrik van Pasternak is, hij zelf is de piloot van het vliegtuig en heeft zichzelf opgesloten in de cockpit.

Wat is Gabriel Pasternak van plan met hen?


Las ratas

In een wegrestaurant komt een man binnen. Hij is arrogant en brutaal tegen de serveerster. Die kent hem onmiddellijk als de man die haar familie geruïneerd heeft. Hij is een afperser en crimineel, door hem heeft haar vader zelfmoord gepleegd.


Wanneer ze het vertelt aan de kokkin, doet die rattenvergif in zijn eten. Maar dan komt de zoon van de man binnen, hij wil ook mee eten van het vergiftigde voedsel.  De serveerster probeert de jongen tegen te houden..

El más fuerte

Diego rijdt op de autosnelweg en wil de auto voor hem inhalen. Maar Mario, die met een oude wagen rijdt, verhindert Diego te laten voorgaan. Uiteindelijk lukt Diego het de wagen voorbij te steken en Diego beledigt Mario tijdens het voorbijrijden.


Even later krijgt Diego een platte band en haalt Mario hem in. Mario stopt en er ontstaat een gevecht tussen beide bestuurders..


Bombita

Simón Fisher kent een pechdag. Terwijl hij een verjaardagstaart voor zijn dochter koopt, wordt zijn wagen weggetakeld. Enorm kwaad en zwaar gefrustreerd haalt hij zijn wagen op en na het betalen van de kosten rijdt Simon naar huis. Uiteraard komt hij te laat op het verjaardagsfeest.


Wanneer Simon zijn parkeerboete gaat betalen, wordt hij zo kwaad en agressief dat hij zelfs in de cel belandt. Simon wordt op zijn werk ontslagen, zijn vrouw wil scheiden van hem en wanneer hij solliciteert naar een nieuwe job wordt zijn wagen opnieuw weggesleept.

Het wordt voor Simon allemaal teveel en hij neemt wraak..

La propuesta

Santiago rijdt ‘s nachts met wagen van zijn vader een zwangere vrouw aan en plaagt vluchtmisdrijf.


De jongeman is totaal overstuur en vertelt wat er gebeurd is tegen zijn ouders. Even later vernemen ze het nieuws dat de vrouw overleden is.


De vader neemt contact op met zijn advocaat en probeert de tuinman om te kopen. Wanneer die de schuld op zich neemt, krijgt hij maar liefst 500.000 dollar.


Maar het wordt een dure zaak voor de vader. Wanneer de openbare aanklager ontdekt dat de tuinman niet de schuldige is, probeert de vader die ook om te kopen. Ook de advocaat eist zijn deel op en de tuinman wil naast zijn 500.000 dollar nog een appartement hebben...


Hasta que la muerte nos separe

Het is het trouwfeest van Romina en Ariel. Er heerst een uitgelaten sfeer in de feestzaal en het koppel is dolenthousiast.


Tot Romina ontdekt dat haar man haar bedrogen heeft met Lourdes, een collega van het werk. Lourdes is ook aanwezig is op het feest.


Romina vlucht helemaal overstuur naar het dak van het hotel. Ze zal zich wreken op haar man...

‘Wild Tales’ is een komische thriller. De film vertelt in zes wilde, absurde en komische verhalen hoe mensen hun controle kunnen verliezen wanneer ze in een bepaalde situatie terecht komen.


Het is een aangename film die geen enkel moment verveeld. De film werd overal goed onthaald en kreeg maar liefst 18 filmprijzen en 30 filmnominatie.


Technische gegevens DVD:


Regisseur: Damián Szifrón

Cast: Darío Grandinetti, María Marull, Mónica Villa, César Bordón, Darío Grandinetti, María Marull


EAN: 5051083090155

Taal: Spaans en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 121 minuten

Schermformaat:16:9 - 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's: making of, interviews

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar


‘Wild Tales’ is uitgebracht op dvd door Twin Pics en is te koop vanaf 29 mei.