DVD recensie: The Rover - David Michôt


Het  verhaal van ‘The Rover’ begint tien jaar na de Westerse economische crisis. In Australië leeft Eric (Guy Pierce), een ex-soldaat die bijna alles verloren heeft. Wanneer de criminelen Archie (David Field), Caleb (Tawanda Manyimo), Henry (Scoot McNairy) en Ray (Robert Pattinson) een mislukte overval plegen laat de bende de voor dood gewaande Ray achter.

 

De criminelen vluchten weg en stelen daarbij de Rover van Eric. De auto was het laatste bezit van de onfortuinlijke Eric, die de achtervolging inzet. Hij krijgt daarbij onverwachts de hulp van Ray. Samen proberen ze de auto van Eric terug te vinden. Eric zal slechts rusten wanneer hij zijn Rover terug in zijn bezit heeft…

‘The Rover’ is een fascinerende film van regisseur David Michôt die zich afspeelt in de Australische woestijn. Het is een zenuwslopende thriller in een post-apocalyptische wereld vol geweld. Michôt kon op een uitstekende cast rekenen met Guy Pearce in de hoofdrol en een fantastische Robert Pattinson als de geestelijk gehandicapte Ray.

 

‘The Rover’ bevat prachtige beelden en een uniek verhaal dat tot het einde boeiend is. Het is een rauwe, donkere maar boeiende film die dit jaar geselecteerd werd voor het filmfestival van Cannes.

Technische gegevens DVD:

 

Regie: David Michôt

Cast: Guy Pierce, David Field, Tawanda Manyimo, Scoot McNairy, Robert Pattinson

 

 

EAN: 8713045237752

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 105 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar

 

‘The Rover’ is uitgebracht door eOne en is op DVD en Blu-ray verkrijgbaar.