DVD Recensie: The Mortal Instruments: The City of Bones - Harald Zwart


'The Mortal Instruments: The City of Bones' speelt zich af in New York waar de 15-jarige Clary Fray (Lily Collins) samen met haar moeder woont. Wanneer Clary met haar vriend in een nachtclub vertoeft, ziet ze plots hoe de portier van de club doodgestoken wordt door een duistere figuur. Clary blijkt de enige te zijn die de moord heeft zien gebeuren.

 

Thuis tekent ze zonder het te beseffen op elk blad papier dat ze vindt een mysterieus symbool. Het wordt voor het 15-jarig meisje duidelijk wat er aan de hand is wanneer Jace Wayland (Jamie Campbell-Bower), de moordenaar van de portier in de nachtclub, langs komt. Jace is net als Clary een schaduwjager, een jonge krijger die afstamt van de engelen.

Haar moeder en ex-schaduwjager Jocelyn (Lena Headey) heeft tegen haar nooit iets willen vertellen over de magische wereld van monsters en demonen. Op het moment dat ze alles aan Clary wil vertellen, wordt zij ontvoerd door de gevallen schaduwjager Valentine (Jonathan Rhys Meyers).

 

 

Het is aan Clary Fray om haar moeder te redden. Ze voegt zich bij een groep Schaduwjagers en reist met hen naar Downworld. Daar wonen demonen, krijgsheren, vampiers, weerwolven en andere dodelijke wezens…

'The Mortal Instruments: The City of Bones' is de verfilming van het gelijknamige en populaire tienerboek geschreven door Cassandra Clare. Het spannende verhaal, de sterke cast en knappe effecten zorgen ervoor dat deze film een must to see is voor de fans.

 

Voor zij die van 'Twilight' en 'Constantine' houden, is ‘The Mortal Instruments - City of Bones’ zeker een aanrader! De spannende en meeslepende film die in de bioscoop op veel succes kon rekenen is vanaf 19 februari verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Harald Zwart

Acteurs:  Lena Headey, Lily Collins, Jonathan Rhys Meyers, Jamie Campbell Bower, Kevin Durand, Aidan Turner, Jared Harris, Kevin Zegers

 

EAN: 8713045237738

Taal: Engels en Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 125 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra’s: All Access with Cassandra Clare; Featurettes: bringing them to life, descendants of the cup; Mortal Memories: Exclusive Cast Roundtable; Verwijderde scenes; Videoclip: "Almost Is Never Enough" by Ariana Grande ft. Nathan Sykes

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

Meer info op http://benelux.eonefilms.com/films/the-mortal-instruments-city-of-bones