DVD recensie: The Hundred-Foot Journey - Lasse Hallström

De familie Kaddam heeft een restaurant in Bombay dat tijdens politieke rellen in brand wordt gestoken en waarbij de moeder om het leven komt.


Vader Kaddam (Om Puri) vlucht met zijn gezin naar Londen. Ze vragen daar politiek asiel aan en trachten een nieuw restaurant te openen. Omdat ze geen geschikte locatie vinden komen ze uiteindelijk terecht in Zuid-Frankrijk.


Het zit de familie niet mee, in het dorpje Saint-Antonin-Noble-Val begeeft hun auto het. Het blijkt voor hen een geluk bij een ongeluk te zijn want ze treffen er een oud en verlaten restaurant aan dat ze willen restaureren tot een Indisch restaurant.

Maar dat is buiten de wil van de snobistische eigenares Madame Mallory (Helen Mirren) gerekend.


Zij is de eigenares van het sterrenrestaurant ‘Le Saule Pleureur’, rechtover de plaats waar het Indische restaurant ‘Maison Mumbai’ komt. Madame Mallory doet er alles aan om de familie Kaddam het leven zuur te maken.


Tot ze de kookkunsten van de zoon Hassan (Manish Dayal) ontdekt en wil dat hij in haar restaurant komt werken. Hassan, die verliefd is geworden op souschef Marguerite (Charlotte Le Bon), probeert te bemiddelen en de twee verschillende culturen tot elkaar te brengen…

‘The Hundred-Foot Journey’ is een feelgoodfilm over twee rivaliserende restaurants in Frankrijk van de Zweedse regisseur Lasse Hallström.


Het is een verfilming  van de gelijknamige roman van Richard C. Morais uit 2010. De film is geproduceerd door Steven Spielberg, Oprah Winfrey en Juliet Blake.


De film bevat een goed verhaal met een ietwat voorspelbaar einde. ‘The Hundred-Foot Journey’ is een film over lekker eten en een aanklacht tegen rascisme. De regisseur kon rekenen op een uitstekende cast met Helen Mirren in een glansrol als de kille, snobistische Madame Mallory.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Lasse Hallström

Acteurs: Manish Dayal, Om Puri, Farzana Dua Elahe, Charlotte Le Bon, Amit Shah, Helen Mirren

 

EAN: 8713045243807

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 118 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 6 jaar


‘The Hundred-Foot Journey’  is uitgebracht op dvd en blu-ray door eOne.