DVD recensie: The Firm - Seizoen 1 - Deel 2 


Bij eOne is de tweede dvd-box met tien afleveringen van de advocatenserie ‘The Firm’ verschenen. ‘The Firm’ is het vervolg op de gelijknamige film uit 1993 waarin Tom Cruise de hoofdrol vertolkte. In de gelijknamige serie gaat het verhaal verder, daar waar de film stopte.


Advocaat Mitchell McDeere ( Josh Lucas) heeft tien jaar in het getuigenbeschermingsprogramma gezeten vanwege zijn sleutelrol als getuige bij het oprollen van het corrupt advocatenbureau Bendini, Lambert & Locke.

Wanneer er een van de maffiabazen, die toen opgepakt werd, overlijdt in de gevangenis, komt McDeere vrij uit de getuigenbescherming. Hij woont nu samen met zijn vrouw Abby McDeere (Molly Parker) en dochter Claire in Washington  in een nieuw huis en probeert zijn leven opnieuw op te bouwen.


McDeere runt zijn eigen advocatenkantoor samen met zijn broer Ray en Ray’s vriendin Tammy (Juliette Lewis). Maar financieel gaat het niet goed met Mitchell McDeere, wanneer hij benaderd wordt door een ander advocatenkantoor om in dienst te komen, twijfelt hij. Omdat hij het geld goed kan gebruiken, voelt Mitchel zich aangetrokken tot het voorstel van het mysterieuze kantoor...

We zien Mitch in diverse rechtszaken en de zaak waarin hij de advocaat is van de dochter van een overleden vrouw loopt als een rode draad door de serie. De vrouw is in verdachte omstandigheden overleden en het bedrijf waar ze werkte probeert de zaak in de doofpot te steken. Mitchell probeert zijn gelijk te halen maar het bedrijf doet er alles aan om hem tegen te werken..

Ook de maffiabazen zijn nog niet vergeten wat er tien jaar geleden gebeurde en willen wraak nemen op hem…

‘The Firm’ is een knappe serie met en goed verhaal vol spanning en met een uitstekende Josh Lucas in de hoofdrol.


Ook vermeldenswaardig is de mooie muziek in de reeks. Het verhaal gaat in dit tweede deel van het eerste seizoen gewoon verder. De serie is gebaseerd op de roman van John Grisham en dit tweede deel van het eerste seizoen bevat 10 afleveringen van elk 45 minuten.


‘The Firm’ is een goede advocatenserie waarin vanaf het begin de spanning wordt opgebouwd zodanig dat je steeds opnieuw benieuwd bent naar het vervolg. Nadat in augustus de eerste dvd-box verscheen, is er vanaf heden het vervolg van deze serie verkrijgbaar op dvd.


Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8713045245542

Auteurs: Lukas Reiter, John Grisham

Acteurs: Molly Parker, Juliette Lewis, Josh Lucas, Tricia Helfer, Callum Keith Rennie, Natasha Calis


Duur: 450 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1


Extra: Sneak Peek Featurette - Story: ‘Origins of The Firl by John Grisham’ - Josh Lucas Character Profile - Cast and crew interviews - Behind the scenes footage

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘The Firm  Part 2’ is uitgebracht door eOne en is verkrijgbaar op dvd.