DVD Recensie: The Bridge 2 - Henrik Georgsson


Na het enorme succes van de eerste reeks van The Bridge, alleen al in Vlaanderen en Nederland goed voor 95.000 verkochte exemplaren, is er nu het complete tweede seizoen van deze Scandinavische reeks te koop op DVD en Blu-Ray.

 

Deze tweede reeks begint met de botsing van een olietanker op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken. Aan boord blijkt er geen crew aanwezig te zijn, alleen vijf vastgeketende jongeren. Het zijn drie Zweedse en twee Deense jonge mensen die al een tijdje vermist waren.

 

De Zweedse rechercheur Saga Norén (Sofia Helin) wordt op de zaak gezet. Saga neemt contact op met haar Deense collega Martin Rohde (Kim Bodnia) en zo vormen de twee politie-inspecteurs opnieuw een duo.

 

Martin Rohde leeft intussen gescheiden van zijn vrouw Mette (Puk Scharbau). Hij verwerkt nog de dramatische gebeurtenissen van afgelopen jaar, de dood van zijn zoon August. De gevoelloze Saga Norén woont samen met Jacob (Daniel Adolfsson). Ze probeert een perfecte relatie te bekomen door het lezen van allerlei boeken en heeft zo haar eigen kijk op het begrip ‘relatie’.

 

De vijf gevonden jongeren, waarvan er al snel een aan longpest sterft, blijkt het begin te zijn van een reeks dramatische gebeurtenissen. Het onderzoek van de Zweedse en Deense rechercheurs leidt hen naar een groepje ecoterroristen, die de ene aanslag na de andere plegen om aandacht te krijgen voor hun doel. Ze streven naar een gezondere en betere wereld en eisen een nieuwe milieu-wetgeving. En het blijkt al snel dat de terroristen tot alles in staat zijn om hun doel te bereiken...

Het wordt een race tegen de tijd voor Saga Norén, de politie-inspecteur in Malmö, en Martin Rohde, haar collega uit Kopenhagen om deze misdadigers te kunnen opsporen en zo nog meer ellende te voorkomen.

 

‘The Bridge 2’ is opnieuw een originele, kwaliteitsvolle serie, uitgebracht bij Lumière Crime Series. Deze tien afleveringen van elk een uur staan garant voor spanning en misdaad. Het is niet toevallig dat deze reeks aan meer dan 60 landen verkocht is en op nummer 1 staat van de best verkochte DVD’s.

 

Scenarist Hans Rosenfeldt
 heeft opnieuw de twee rechercheurs, de ene een gevoelige familieman en de andere een ijskoude, ongevoelige vrouw bijeen gebracht. Ondanks hun verschillen passen de twee wonderwel perfect bij elkaar en vormen ze een uniek duo, dat de misdaad weet te bestrijden.

‘The Bridge 2’ is de top op gebied van misdaadseries. Het is een originele en onderhoudende reeks, er zitten geen zwakke momenten in ‘The Bridge 2’ en het verhaal is zo opgebouwd dat je steeds meer wilt weten.

 

‘The Bridge 2’ werkt verslavend! We kijken dan ook vol verwachting uit naar nieuws over een derde reeks!

‘The Bridge 2’ wordt door Lumière uitgebracht op DVD en Blu-Ray

Klik hier voor meer info

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Henrik Georgsson 

Acteurs: Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Sarah Boberg, Rafael Pettersson, Henrik Lundström 

 

EAN: 5425019007485

Taal: Zweeds en Deens met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 600 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar