DVD recensie: The Book of Negroes


De miniserie ‘The Book of Negroes’ vertelt het verhaal van Aminata Diallo (Shailyn Pierre-Dixon), een 11-jarige meisje uit het dorpje Bayo, vlakbij Segu in West-Afrika. Ze is voorbestemd om vroedvrouw en verhalenvertelster van haar stam te worden. Maar de kleine Aminata wordt, zoals andere dorpsgenoten, gevangen genomen door slavenhandelaars .


Na een reis van verschillende verschrikkelijke maanden over de Atlantische Oceaan komt ze aan in South Carolina, waar ze verkocht wordt aan de sadistische plantage-eigenaar Robertson Appleby (Greg Bryk).  Aminata start er een nieuw leven als slaaf en haar naam wordt verengelst tot Meena Dee.

Het is een verschrikkelijke tijd voor haar. Gelukkig leert ze Mamet kennen, ook een zwarte slaaf. Hij leert Aminata zowel de Engelse taal als lezen en schrijven.


Aminata is intussen opgegroeid op tot een sterke, zelfverzekerde vrouw (rol geacteerd door Aunjanue Ellis). Ze komt steeds meer in verweer tegen de slechte behandeling die ze en andere slaven meemaakt. Aminata wordt verkocht aan een Joodse zakenman (Allan Hawco) en belandt zo in New York, waar ze de Britse officier John Clarkson (Ben Chaplin) leert kennen.

Maar Aminata heeft na al die jaren nog steeds één doel: terug naar huis geraken, bij haar familie. Ze beseft dat dit zeer moeilijk, bijna onmogelijk, zal worden...

 

 

Technische gegevens dvd

 

EAN: 8713045245481

Regie: Clement Virgo

Acteurs: Lyriq Bent, Shailyn Pierre-Dixon, Greg Bryk, Ben Chaplin, Allan Hawco, Aunjanue Ellis

 

Duur: 252 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

 

‘The Book of Negroes’ is uitgebracht door eOne en is verkrijgbaar op dvd.