DVD recensie: The Age of Adaline - Lee Toland Krieger 


‘The Age of Adaline’  is een romantisch drama over de 29-jarige Adaline Bowman (Blake Lively) die in 1937 na een mysterieus auto-ongeval eeuwig jong blijft. Terwijl iedereen ouder wordt, blijft zij eeuwig jong.


Het is nu 2015 en de enige die haar geheim kent is haar dochter, die inmiddels ook al bejaard is. Wat haar die dag in 1937 is overkomen, durft Adfaline aan geen andere mensen vertellen, ze is bang dat er medische experimenten op haar zullen uitgevoerd worden.

Om haar geheim verborgen te houden, verhuist Adaline om de zoveel tijd en neemt telkens weer nieuwe identiteit aan. Dat valt haar telkens zwaar, afscheid moeten nemen van de omgeving en vrienden.


Het leven gaat verder voor Adaline tot ze de charmante filantroop Ellis Jones (Michiel Huisman) ontmoet en verliefd wordt op hem. Wanneer ze met Ellis een weekend doorbrengt bij zijn ouders, dreigt haar geheim uit te komen. Want Ellis’ vader William, (Harrison Ford) blijkt ook een verleden met Adaline te hebben.

Adaline neemt een beslissing die haar leven voor altijd zal veranderen…

'The Age of Adaline’ is een liefdesverhaal met een niet alledaags onderwerp: voor eeuwig jong blijven. Maar er eeuwig jeugdig uitzien baart Adaline meer zorgen dan plezier.


Naast Blake Lively in de rol van Daline, spelen de Nederlander Michiel Huisman en Harrison Ford een hoofdrol in deze film.


‘The Age of Adeline’ is een goede film, regisseur Lee Toland Krieger kon rekenen op een goede cast, naast Blake Lively in de rol van Daline, spelen de Nederlander Michiel Huisman en Harrison Ford een hoofdrol in deze film.


Deze romantische film met onverwachte wendingen is zeker een aanrader voor liefhebbers van dit genre.

Technische gegevens dvd:


EAN: 8715664116180

Regie: Lee Toland Krieger

Acteurs: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn, Kathy Baker, Amanda Crew, Richard Harmon


Duur: 110 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat:2:35:1

Audio: Dolby Digital 2.0

Leeftijdsindicatie: Vanaf 9 jaar


‘The Age of Adaline’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray