DVD recensie: The Admiral - Roaring Currents


Nadat hij er niet in geslaagd was om een Japanse dubbelspion die zijn rangen had geïnfiltreerd te identificeren, werd admiraal Yi Sun-shin door de Joseondynastie in gevangenschap geplaatst en gemarteld. Het is ondertussen 1597 en de Japanners zijn aan een tweede invasie begonnen.


Tijdens een enorme zeeslag die plaatsvond terwijl Yi uit actie was, werd een groot deel van de Koreaanse vloot echter vernietigd, waardoor de admiraal zich genoodzaakt ziet om in een korte tijd 12 slagschepen zeewaardig te maken… tegen een Japanse vloot die er meer dan 300 telt.

Om toch een kans te kunnen maken stuurt hij een aantal spionnen uit en die komen terug met verrassend nieuws: admiral Wakizaka – Yi’s oude aartsvijand – heeft de hulp ingeroepen van Kurushima, een piraat die door de Japanse heerser is aangeworven om Yi te verslaan…


The Admiral: Roaring Currents is een indrukwekkende blockbuster met zeegevechten die zo realistisch zijn dat ze zelfs de oorlogen in Hollywoodfilms overtreffen. Het verhaal is bovendien historisch correct en toont de slag van Myeong-Nyang, een van de belangrijkste confrontaties tussen de Koreaanse en de Japanse vloot uit de geschiedenis.

Kosten nog moeite werden gespaard om alles realistisch over te brengen op zowel het witte doek als het kleinere scherm en dat legde de film zeker geen windeieren – met een Blue Dragon Award, vier Grand Bell Awards en daarbovenop twaalf niet ingezilverde nominaties was The Admiral: Roaring Currents een van de grote slokoppen tijdens de recentste twee grote Koreaanse filmfestivals en het zou ons niet verbazen als hij ook internationaal nog een grote carrière zal kennen.


Technische gegevens dvd:

 

EAN: 4013549066198

Regie: KIM Han-Min

Cast: CHOI Min-Sik, RYU Seung-Ryong, CHO Jin-woong, KIM Myung-gon, Jin-gu, LEE Jung-hyun

 

Duur: 110 minuten

Taal: Koreaans, Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2.40:1

Audio: Dolby Digital 5.1

 

‘The Admiral - Roaring Currents’ is uitgebracht door Splendid en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.