DVD recensie: Suite Française - Saul Dibb


De film ‘Suite Française’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, waarvan het handgeschreven manuscript pas 56 jaar nadat de Irène werd afgevoerd naar Auschwitz werd ontdekt door haar dochters en alsnog werd uitgegeven. Het boek werd een groot succes, een  verfilming kon niet uitblijven.


Bussy, Frankrijk 1940. Wanneer Lucile Angellier (Michelle Williams) op nieuws van haar krijgsgevangen man wacht, wordt het dorpje door de Duitsers bezet.  Lucile woont er samen met haar strenge schoonmoeder (Kristin Scott Thomas). Hun leven verandert helemaal wanneer de Duitse officier Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts) bij hen intrekt.

Lucile negeert eerst haar Duitse gast volledig, maar wanneer ze Bruno beter leert kennen merkt ze dat hij anders is dan de anderen. Hij is beleefd, speelt piano en verovert stilaan het hart van Lucile Angellier…


‘Suite Française’ is een mooie film over een verboden liefdesrelatie. Deze film geeft ons een andere kijk op de oorlog en leert ons dat niet alle Duitsers slecht en vijandig waren. ‘Suite Française’ is een boeiende oorlogsfilm met uitstekende acteerprestaties van Michelle Williams en ‘onze’ Matthias Schoenaerts.

Technische gegevens dvd

 

EAN: 8715664115701

Regie: Saul Dibb

Cast: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts, Sam Riley, Margot Robbie, Ruth Wilson


Duur: 107 minuten

Genre: Historisch drama, oorlogsfilm

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2.40:1

Audio: Dolby Digital 5.1


‘Suite Française’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.