DVD recensie: Son of a Gun - Julius Avery


De 19-jarige JR (Brenton Thwaites) is geen grote crimineel, maar wordt na een misstap toch naar een volwassen gevangenis gestuurd.


De bescherming die hij daar nodig heeft, krijgt hij van de beruchte Australische crimineel Brendan Lynch (Ewan McGregor), die twintig jaar vast zit.


Om van de bescherming te genieten moet JR,eenmaal vrij is, meehelpen aan de uitbraak van Lynch. Die operatie bevalt zo goed, dat JR opgenomen wordt in de vaste crew van Lynch.

JR belandt in een mooi huis, hij ontvangt een envelop met veel geld en krijgt slechts één opdracht: hij moet zorgen dat zijn nieuwe telefoon opgeladen blijft en opnemen wanneer hij wordt gebeld.


JR wordt uiteindelijk betrokken bij een grote goudroof die miljoenen moet opleveren. De operatie gaat echter niet zoals gepland en weet JR niet meer wie hij kan vertrouwen.  Als hij dan ook nog iets krijgt met het meisje in het team, komt hij lijnrecht tegenover zijn keiharde mentor te staan...

‘Son of a Gun’ is een spannende, mysterieuze actiethriller van regisseur Julius Avery. Die weet van deze film een pareltje te maken, waarmee hij de kijkers probeert op het verkeerde been te zetten.


‘Son of a Gun’ is voor liefhebbers van actie/ thriller zeker een aanrader, een film met rauwe actie, goede acteerprestaties en een aandoenlijk einde. McGregor (‘Shallow Grave’, ‘Trainspotters’) speelt zijn  rol met verve en Thwaites (‘Oculus’) doet het ook prima als de jonge JR.


Technische gegevens dvd

 

EAN: 8715664115589

Regie: Julius Avery

Cast: Brenton Thwaites, Ewan McGregor, Alicia Vikander, Matt Nable, Damon Herriman, Ewan McGregor


Duur: 104 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1


‘Son of a Gun’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.