DVD recensie: Réalité - Quentin Dupieux


‘Réalité’, de bizarre komedie van regisseur Quentin Dupieux (Rubber, Wrong Cops), is op dvd uitgebracht door O’Brother, de  filmdistributiemaatschappij, die actief is in de Benelux.


Het verhaal

Cameraman Jason Tantra (Alain Chabat) zou graag zelf een horrorfilm maken. Het scenario van zijn film ‘Waves’ heeft hij al klaar: een tv-toestel dat mensen vermoordt door zijn dodelijke stralen.


Hij probeert zijn project te financieren en klopt aan bij de rijke filmproducent Bob Marshal (Jonathan Lambert). Die wil graag zijn film financieren, op voorwaarde dat Jason binnen de 48 uur de perfecte schreeuw kan vinden én opnemen op zijn bandrecordertje. Jason Tantra neemt zijn opdracht zeer ernstig en gaat aan het werk.

Maar na uren de perfecte schreeuw te zoeken geeft hij het op en gaat naar de bioscoop. Daar ziet hij, toevallig of niet, exact dezelfde film die hij zelf in gedachten heeft. Tot Jason’s verbazing vindt het publiek in de zaal de film maar niks…


Wie vijf jaar geleden de film ‘Rubber’ zag weet wat hij met de nieuwste film van Quentin Dupieux ‘Réalité’ kan verwachten. Een film vol absurde humor, vreemde situaties en ironie. Zoek geen logica in de film, neem de film gewoon zoals hij komt is de boodschap.

Zo is er een meisje die een videotape in de ingewanden van een everzwijn vindt, een filmregisseur die voor zijn plezier mensen neerschiet vanop zijn balkon, een schooldirecteur die verkleedt zich als vrouw en een dermatoloog met een verschrikkelijke huidziekte….


Deze Frans-Amerikaans-Belgische film ging in première op 28 augustus 2014 op het Filmfestival van Venetië en maakte deel uit van de competitie op het Film Fest Gent 2014.


Technische gegevens DVD:


EAN: 5051083090346

Regisseur: Quentin Dupieux

Acteurs: Alain Chabat, Jonathan Lambert, Élodie Bouchez, Jon Heder


Genre: Komedie

Taal: Frans

Ondertitels: Nederlands

Duur: 84 minuten

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdindicatie: vanaf 16 jaar

Extra’s: Interview Croisee: Jonathan Lambert & Elodie Bouchez, Bande-annonce (Frans, zonder ondertitels)


'Réalité ’is uitgebracht door O’Brother en is verkrijgbaar op dvd.