DVD recensie: Quand on a 17 ans - André Téchiné


De Franse film ‘Quand on a 17 ans’ van regisseur André Téchiné is op dvd verschenen bij Lumière in de reeks Cinema Selection.

 

De film vertelt het verhaal van Damien (Kacey Mottet Klein) en Thomas (Corentin Fila), twee 17-jarigen die in dezelfde klas zitten en elkaar niet kunnen luchten. Ze pesten elkaar en vechten vaak, tot grote ergernis van de schooldirectie en hun ouders.

 

Damien woont thuis bij zijn ouders, zijn moeder Marianne (Sandrine Kiberlain) is dokter en zijn vader is als militair vaak op buitenlandse missies. Thomas is een geadopteerde zoon van een landbouwersgezin.

Wanneer zijn pleegmoeder in verwachting is en naar het ziekenhuis moet, stelt Marianne voor om Thomas bij hen tijdelijk te laten inwonen. Nu moeten de twee kemphanen samen onder een dak wonen en trachten overeen te komen.

 

Dat lukt niet echt, maar na verloop van tijd komen hun ware gevoelens boven…

‘Quand on a 17 ans’ is een pareltje van André Téchiné. De film brengt een liefdesdrama over adolescenten. De 73-jarige regisseur heeft een pracht van een film afgeleverd met de twee rastalenten Corentin Fila als Kacey Mottet Klein in de hoofdrol.

 

Téchiné schreef het scenario samen met de jonge Franse cinearte Céline Sciama, met een fantastisch resultaat als gevolg.

 

‘Quand on a 17 ans’ is dan ook een film die zijn plaatsje verdient in de prestigieuze reeks ‘Cinema Selection van Lumière.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5407003480429

Regisseur: André Téchiné

Acteurs: Jean Corso, Kacey Mottet Klein, Sandrine Kiberlain, Alexis Loret, Corentin Fila

Duur: 108 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 -

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Quand on a 17 ans’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op dvd