DVD Recensie: Paranoia - Robert Luketic


De 27-jarige Adam Cassidy (Liam Hemsworth) droomt ervan om rijk te worden. Hij is een specialist in technologie en hoopt ooit een succesvol en beroemd persoon te worden. Adam werkt al 6 jaar voor Wyatt Corp, een der grootste IT-bedrijven ter wereld.

 

Maar buiten het feit dat zijn bazen jaarlijks obscene bonussen opstrijken, is er voor Adam niet veel weggelegd bij Wyatt Corp. Hij werkt er nog steeds aan het minimumloon.

De ambitieuze IT-expert is klaar is om hoger op de carrièreladder te klimmen en de oude garde van hun sokken te blazen.


Adam gaat langs bij Nicolas Wyatt (Gary Oldman) om er zijn project, de Etion 3.0, voor te stellen. Maar zijn baas heeft geen interesse in het project. Meer zelfs, Adam wordt samen met zijn vrienden ontslagen. Wat Adam niet weet is dat Nicolas andere plannen heeft met hem.

Wyatt nodigt hem uit en doet de jongeman een voorstel waar hij rijk van kan worden.

De grote concurrent Eikon wil een revolutionaire smartphone op de markt brengen. Wyatt kan Adam Cassidy binnenloodsen bij de concurrent. In ruil krijgt Adam daarvoor 500.000 dollar. Hij moet er echter aan de slag gaan als spion voor Wyatt. Kan hij er de gewenste informatie vinden, dan wacht hem nog een bonus van 1 miljoen aandelen.

 

Adam wil niet aan bedrijfsspionage doen maar omdat Wyatt hem bedreigd, heeft hij geen andere keuze dan de job aan te nemen. Adam begeeft zich op glad ijs en zelfs de FBI waarschuwt hem voor de praktijken van Nicolas Wyatt…

‘Paranoia’ is een film vol vriendschap en romantiek maar ook over hebzucht, verraad en spionage. Regisseur Robert Luketic kon rekenen op o.a  Liam Hemsworth, Gary Oldman, Harrison Ford, Amber Heard, Lucas Till, Embeth Davidtz, Julian McMahon, en Josh Holloway voor deze psychologische thriller.

 

De film is spannend en laat de kijker even stil staan bij het begrip privacy. Is er dat nog in deze moderne technologische tijd? Het verhaal is goed opgebouwd en blijft boeiend tot het einde.

 

‘Paranoia’ is vooral een film waar vooral de vrouwelijke fans naar uit kijken. Zou het te maken hebben met de verschijning van de knappe Liam Hemsworth?

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Robert Luketic

Cast: Liam Hemsworth, Gary Oldman, Amber Heard, Harrison Ford, Lucas Till, Embeth Davidtz 

 

EAN: 8713045240653

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 102 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Paranoia' wordt door eOne uitgebracht op DVD en Blu-ray.