DVD recensie: Mon Roi - Maïwenn


Bij Twin Pics is de Franse film ‘Mon Roi’ van regisseur Maïwenn op dvd verschenen.

 

Het verhaal begint wanneer Tony (Emmanuelle Bercot) met een ernstig ski-ongeval opgenomen wordt in een revalidatiecentum. Daar heeft ze tijd genoeg om na te denken over haar relatie met Georgio (Vincent Cassel). Met flashbacks leren we het leven kennen van deze twee verliefden, die niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen.

 

Tony blikt in haar gedachten terug op haar relatie, van de eerste ontmoeting tot lang na hun scheiding. Een relatie met ups maar vooral downs. Tony zoekt antwoorden op vragen zoals Wie is Georgio eigenlijk?  en waarom heeft ze zo lang van Georgio gehouden?

Want Georgio was in het begin zeer lief en attent, maar nadien liet hij zijn ware aard zien. Hij werd van een vriendelijke man een impulsieve en kwaadaardige persoon. Het ging zo ver dat hij Tony mee in de afgrond sleurde...

 

‘Mon Roi’ is een zeer aparte liefdesfilm, een herkenbare en meeslepende film met twee acteurs die zich volledig inleven in hun rol. Het is dan ook heel terecht dat Emmanuelle Bercot op het Festival van Cannes de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol won.

Regisseur Maïwenn, die o.a. de film "Polisse" regisseerde, heeft met dit rumoerig liefdesverhaal gespeeld door Vincent Cassel en Emmanuelle Bercot.opnieuw een pareltje afgeleverd. ‘Mon Roi’ is een intrigerend en persoonlijk relatiedrama dat zeker de moeite waard is on te zien.

Technische gegevens dvd:

 

EAN:  5051083104586

Regisseur: Maïwenn

Acteurs: Emmanuelle Bercot, Louis Garrel, Isild Le Besco, Vincent Cassel

 

Duur: 126 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Exta’s: Verwijderde scènes, Bloopers

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Mon Roi’ is uitgebracht door Twin Pics en is verkrijgbaar op dvd