DVD Recensie: Metallica - Through the Never


‘Metallica – Through the Never’ is meer dan een concertfilm alleen. Zo worden de beelden van een concert van de Amerikaanse metalband afgewisseld met een fictiefilm.

 

Bij de start van het concert wordt er aan Dane DeHaan, een van de Metallica-roadies,  gevraagd om een lege tas uit een bestelwagen te halen. Met enige tegenzin vertrekt hij, maar wat hij niet weet is dat dit de start is van een onwaarschijnlijk avontuur.

 

Dane belandt in apocalyptische wereld vol met opstanden, vechtpartijen en wordt zelf achtervolgd door een paard…

Intussen gaat het concert van de succesrijke metalband verder.  Lars Ulrich, James Hetfield, Kirk Hammett en Robert Trujillo brengen zowel nieuwe nummers als klassiekers.

 

De DVD ‘Metallica – Through the Never’ bevat een fantastische show vol vuurwerk en legendarische hits zoals ‘Nothing Else Matters’, ‘One’, ‘Ride The Lightning’ en is er een fantastische show tijdens ‘Enter Sandman’. Echt indrukwekkend en nooit gezien!

 

De ‘2 Disc Special Edition’ van ‘Metallica – Through the Never’ is zeker een must-have voor de fans. Als extra is er de bonus dvd met een pak extra’s zoals the making of en interviews met de groepsleden.

Technische gegevens DVD:

 

 

Regisseur: Nimród Antal

Cast: Dane DeHaan, Kirk Hammett, James Hetfield, Robert Trujillo, Lars Ulrich

EAN: 8713045240301

Taal: Engels

Speelduur: 93 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

 

Extra’s:Interviews with sound & music team (10 min);Making of the documentary (80 min);Master of Puppets Music Video (8 min);Mill Valley Film Festival O&A with Metallica, Dane DeHaan & Director Nimrod Antal (30 min);Orion Festival 2013 Film Tent Highlights with Lars Ulrich (54 min)

 

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

 

‘Metallica – Through the Never’ wordt door eOne uitgebracht op DVD en Blu-ray.