DVD recensie: Lupin The 3rd - The Master Thief


De half-Franse, half-Japanse Arsène Lupin the Third wordt al jaren beschouwd als de grootste dief van de wereld. Hij steelt eerder als een sport dan om geld te verdienen en stuurt de binnenkort voormalige eigenaars steevast een verwittiging dat hij aan de haal zal gaan met (een van) hun bezitting(en).


Bovendien werkt hij binnen het raamwerk van ‘The Works’, een groep meesterdieven die wordt vervolledigd door scherpschutter Jigen en de knappe Fujiko.


Ook computerspecialist Pierre en bolleboos Michael maken deel uit van het team, maar wanneer die laatste The Works verraadt, hun vaderfiguur vermoordt en zelf aan de haal gaat met een kostbaar juweel om het vervolgens te kunnen verkopen aan een Thaise antiekhandelaar, besluiten de overige leden om wraak te nemen. Ondertussen zit ook Interpolinspecteur Zenigata hen echter op de hielen…

Lupin III was een van de allereerste mangapersonages. Hij werd bedacht door auteur en tekenaar Kazuhiko Katō (beter bekend als Monkey Punch), die hem baseerde op de verhalen rond de fictieve Arsène Lupin, bedacht door Maurice Leblanc, en er een extra dosis James Bond en d’Artagnan aan toevoegde.


Sinds de eerste manga rond Lupin III verscheen in 1967, is de dief met de onafscheidelijke rode jas al in tal van manga’s, vier animereeksen, vijf animatiefilms, verschillende games, televisiespecials en zelfs een musical verschenen.

Deze Lupin III is echter nog maar de tweede ‘live-action’ film, de eerste sinds Strange Psychokinetic Strategy uit 1974.


Het grootste deel van de film wordt bovendien in het Engels gesproken, wat de toegankelijkheid nog verhoogt.


Die keuze is wellicht te danken aan het feit dat regisseur Ryûhei Kitamura, die in 2000 furore maakte met zijn geweldige low-budgethorrorfilmVersus, recentelijk nog twee succesvolle Amerikaanse films inblikte: The Midnight Meat Train (met topacteurs Bradley Cooper en Brooke Shields) en No One Lives (met Luke Evans). Dat de acteerprestaties van de hoofdrolspelers bij de absolute hoogtepunten horen in deze film, hoeft dan ook niet te verwonderen.


Technische gegevens dvd:

 

EAN: 4013549065184

Regie: Ryûhei Kitamura

Cast: Sahajak Boonthanakit, Tadanobu Asano, Shun Oguri, Yayaying Rhatha Phongam, Vithaya Pansringarm, Nick Tate

 

Duur: 134 minuten

Taal: Japans, Duits, Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2.40:1

Audio: Dolby Digital 5.1

 

‘Lupin The 3rd - The Master Thief’ is uitgebracht door Splendid en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.