DVD Recensie: Lumière Crime Films: The Hypnotist - Lasse Hallström


Het verhaal begint wanneer de 47-jarige Anders Ek wordt neergestoken in de sporthal Elkbacken in Stockholm. De politie komt ter plaatse en wanneer ze naar het huis van het slachtoffer gaan, blijkt daar ook Anders’ vrouw en dochter neergestoken te zijn. Enkel hun zoon Josef wordt levend aangetroffen en wordt zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.


Politierechercheur Joona Linna gaat op onderzoek uit. Hij staat voor een moeilijke opdracht, de enige getuige, Josef, ligt in coma en van de daders is er geen spoor.

Linna roept de hulp in van Erik Bark, een hypnotiseur die jaren geleden gezworen heeft niemand meer te hypnotiseren. Hoewel hij eerst weigert, staat Erik uiteindelijk toch toe om de jongen te hypnotiseren om zo de waarheid achter de drievoudige moord te achterhalen.

 

De politie is te weten gekomen dat het echtpaar Ek nog een dochter heeft. Zij woont ergens bij een pleeggezin. Echter niemand weet waar ze is. Inspecteur Linna vreest dat de moordenaar ook haar zal vinden en vermoorden.

 

Door mee te werken aan het onderzoek komt Erik Bark en zijn gezin zelf in de problemen. Zo krijgen ze het bezoek van een inbreker die hun zoon ontvoerd...

‘The Hypnotist’ is een Zweedse thriller van regisseur Lasse Hallström naar de bestseller van Lars Kepler. Een spannende, meeslepende en mysterieuze Scandinavische thriller met Tobias Zilliacus in de hoofdrol.

 

‘The Hypnotist’ is een aanrader voor liefhebbers van thrillers en familiedrama’s. De film verschijnt op DVD in de reeks ‘Lumière Crime Films’, een filmlabel met alleen de beste Scandinavische thrillers!

Technische gegevens DVD

 

Regisseur: Lasse Hallström

Acteurs: Anna Azcarate, Helena af Sandeberg, Tobias Zilliacus, Tobias Zilliacus, Helena af Sandeberg, Oscar Pettersson

 

Genre: Thriller

Duur: 119min

Kijkwijzer: Vanaf 16 jaar

Display format: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Talen: Zweeds gesproken - Nederlands ondertiteld