DVD Recensie: Les Yeux Jaunes des Crocodiles - Cécile Telerman


‘Les Yeux Jaunes des Crocodiles’ is een Franse film, gebaseerd op de bestseller van de Franse journaliste en novellist Katherine Pancol en geregisseerd door Cécile Telerman over Joséphine (Julie Depardieu) en Iris (Emmanuelle Béart), twee totaal verschillende zussen van in de veertig.


Het zit Joséphine (Jo) niet mee in het leven. Haar man is werkloos en heeft een minnares. Wanneer ze na 15 jaar huwelijk besluit te scheiden, krijgt Jo het financieel nog moeilijker om haar twee kinderen op te voeden.

 

Haar zus Iris daarentegen leidt een luxueus en zorgeloos leventje in Parijs. Ze is knap, heeft met Philippe een rijke man aan de haak geslagen en ze heeft alles wat haar hartje kan bekoren.

 

Het leven van de twee zussen krijgt een onverwachte wending wanneer Iris tijdens een diner met een bevriend uitgever opschept dat ze een boek aan het schrijven is. Een roman over een handelsvrouw in de 12de eeuw.

 

Iris brengt haarzelf in nauwe schoentjes want ze is helemaal geen auteur. Uit wanhoop vraagt ze aan haar zus Jo of zij een roman in haar naam kan schrijven. Iris wil Jo rijkelijk belonen voor deze opdracht.

Hoewel Joséphine eerst het aanbod niet wil aanvaarden, kan Iris haar toch overhalen om een historische roman te schrijven. Het boek wordt een echte bestseller dat het leven van zowel Jo als Iris helemaal zal veranderen…

 

‘Les Yeux Jaunes des Crocodiles’ is een uitstekende film met Een luchtige over mannen en vrouwen, over hun dromen en verlangens. Een film zo uit het leven gegrepen die zeker aan te bevelen is. Zowel Julie Depardieu als Emmanuelle Béart spelen hun rol met verve.

 

‘Les Yeux Jaunes des Crocodiles’ is uitgebracht door A-Film en is zowel op DVD als op Blu-ray verkrijgbaar.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Cécile Telerman

Acteurs: Quim Gutiérrez, Patrick Bruel,Karole Rocher, Jacques Weber, Emmanuelle Béart, Julie Depardieu

 

EAN: 5425019008512

Taal: Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 118 minuten

Schermformaat:1.85

16:9 Anamorphic

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 6 jaar