DVD recensie: Le Prochaine Fois Je Viserai Le Coeur - Cédric Anger


‘Le Prochaine Fois Je Viserai Le Coeur ‘ gaat over de reeks moorden die werden gepleegd op jonge vrouwen in het Noord-Franse departement van de Oise in de jaren 1978 en 1979.

 

Een psychopaat biedt de jonge vrouwen eerst een lift aan om ze daarna in koele bloede neer te schieten. De dader is Franck Neuhart (Guillaume Canet), een verlegen en teruggetrokken politieagent.

 

Franck onderzoekt zelf de moorden en het is voor hem dan ook niet moeilijk om steeds weer opnieuw uit de klauwen van de rechercheurs te ontsnappen.

Het is voor de speurders wachten tot de gruwelijke moordenaar een foutje maakt…

‘Le Prochaine Fois Je Viserai Le Coeur ‘ is een thriller die gebaseerd is op de spraakmakende Affaire Alain Lamare. Eind jaren 70 pleegde de eenvoudige rijkswachter enkele gruwelijke moorden die Frankrijk in de ban hielden.

 

Hoewel je als kijker van in het begin weet wie de dader is, is het een film vol spanning. ‘Le Prochaine Fois Je Viserai Le Coeur ‘ is een intrigerende thriller die boeit van begin tot einde.

Guillaume Canet (Jeux d'enfants, The Beach) speelt op schitterende wijze de rol van politieagent Franck Neuhart. Het feit dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maakt het verhaal nog erger en gruwelijker.


‘Le Prochaine Fois Je Viserai Le Coeur ‘  is een pareltje van regisseur Cédric Anger. Het is voor de Franse regisseur/scenarist na 'Le Tueur' en 'L'Avocat' de derde langspeelfilm.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Cédric Anger

Acteurs:Ana Girardot, Patrick Azam, Guillaume Canet, Jean-Yves Berteloot, Arnaud Henriet, Douglas Attal

 

EAN: 5425019009014

Taal: Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 111 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar


‘Le Prochaine Fois Je Viserai Le Coeur’ is uitgebracht op dvd door Lumière.