DVD Recensie: Last Vegas - Jon Turteltaub


Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert DeNiro), Archie (Morgan Freeman) en Sam (Kevin Kline) zijn vier jeugdvrienden uit Flatbush, Brooklyn  die ooit bekend stonden als ‘The Flatbusch Four’. 58 jaar later wonen ze ver van elkaar, maar houden toch nog geregeld contact met elkaar.


Vrijgezel Billy doet op de begrafenis van zijn vriend Ronnie een huwelijksaanzoek aan zijn 40 jaar jongere vriendin Lisa. Het koppel laat er geen gras over groeien en zal volgende zondag in het huwelijk treden in Las Vegas.

 

Billy belt zijn oude makkers op met het heugelijke nieuws en de vrienden besluiten om naar Las Vegas te reizen om er een vrijgezellenfeestje te houden. Alleen Paddy staat niet te popelen om mee te gaan, het feit dat Billy niet aanwezig was op de begrafenis van zijn vrouw Sophie zit hem nog steeds dwars.

Uiteindelijk weten Sam en Archie hem te overhalen en vertrekken ze samen naar de gokstad. Daar aangekomen genieten de vier mannen op leeftijd van het uitgaansleven. In de bar van een hotel maken ze kennis met de zangeres Diana Boyle (Mary Steenburgen). Vooral Billy en Paddy voelen iets voor de aantrekkelijke Diana. Opnieuw wordt hun vriendschap op de proef gesteld en krijgen de twee opnieuw ruzie..

 

‘Last Vegas’ is een heerlijke Amerikaanse komedie film van Jon Turteltaub , met in de hoofdrollen de vier topacteurs Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman en Kevin Kline, , die voor het eerst samen in één film spelen.

 

Deze legendarische cast brengt een feelgood komedie waar naast de vele grappen ook plaats is voor romantiek en emotie. Zo worden grappige scènes afgewisseld met mooie en ontroerende scènes.

 

‘Last Vegas’ bevat een goed verhaal, vier mannen op leeftijd die een vrijgezellenfeest houden, dat op geen ogenblik verveelt. Wil je een pretentieloze en grappige film zien, moet je zeker ‘Last Vegas’ in huis halen!

 

Technische gegevens DVD:

 

 

Regisseur: Jon Turteltaub

Cast: Michael Douglas , Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline, Mary Steenburgen, Jerry Ferrara

 

 

EAN: 8713045240738

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 106 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

Extra’s: Four legends;It's going to be legendary;The flatbush four

 

‘Last Vegas’ wordt door eOne uitgebracht op DVD en Blu-ray.