DVD recensie: La Isla Minima - Alberto Rodríguez


Spanje 1980. De twee politieagenten Pedro Suárez en Juan Robles zijn vanuit Madrid naar Andalusië gestuurd om de verdwijning van twee tienerzusjes te onderzoeken.

 

De meisjes, Esterella en Carmen, zijn tijdens de jaarlijkse kermis bij een onbekende man in de auto gestapt en zijn sindsdien spoorloos. De twee stonden bekend als vrolijke types die graag in het gezelschap van mannen vertoefden.

 

De speurders,Juan is de oudste en is een oude rot in het vak, zijn veel jongere collega Pedro is een eigenzinnige idealist met weinig respect voor hiërarchie. Elk met hun specifieke talenten proberen ze de verdwijning te onderzoeken. 

De politieagenten stuiten op een muur van wantrouwen en naarmate ze zich in de zaak verdiepen, ontdekken ze bovendien dat er veel meer aan de hand is dan ze hadden gedacht.

 

Wanneer de lijken van de  twee meisjes worden teruggevonden, blijkt het dat ze lang niet de enigen waren die verdwenen waren…

‘La Isla Minima’ begint opvallend met adembenemende luchtopnames van het moerasgebied rondom de Zuid-Spaanse rivier Guadalquivir, de plaats waar het verhaal zich afspeelt.

 

De eigenzinnige film is een zeer goede thriller vol spanning, met een sterke plot en toont een scherpe blik op het recente verleden van Spanje. Knap werk van zowel regisseur Alberto Rodríguez  als de volledige cast!

‘La isla mínima’ is een topfilm die maar liefst tien Goya’s won op de Goya Awards, de belangrijkste Spaanse filmprijzen, waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Originele Scenario en Beste Acteur. Verder won de film o.a. dit jaar de ‘People’s Choise Award’ voor de Beste Europese Film.


Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083102292

Regisseur: Alberto Rodríguez

Acteurs: Jesús Ortiz, Perico Cervantes, Jesús Carroza, Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez, María Varod

 

Duur: 100 minuten

Taal: Spaans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘La Isla Minima’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.