DVD Recensie: Johan Falk - Seizoen 2


Het tweede seizoen van de populaire Zweedse politieserie ‘Jahan Falk’ is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. Jacob Eklund speelt opnieuw de rol van politie-inspecteur Johan Falk. Ook deze tweede reeks is gebaseerd op waar gebeurde feiten van de Zweedse nationale veiligheidsdienst.

 

In de eerste reeks zagen we Falk als lid van de speciale unit 'GSI', die zich bezighoudt met de zware criminaliteit in Göteborg. Johan werkte samen met met infiltrant Frank Wagner (Joel Kinnaman), die hem informatie verstrekt over de misdaadwereld en zaken als vrouwenhandel, afpersing en wapenhandel.

 

In het tweede seizoen start Frank Wagner een nieuw leven als horeca uitbater. Het is inmiddels twee jaar geleden dat hij samenwerkte met politie-inspecteur Johan Falk.

 

Marie, de ex van Frank, maakt zich zorgen wanneer ze haar broer Kevin niet kan bereiken. Frank Wagner gaat op zoek naar informatie over de verdwenen jongeman en het blijkt dat Kevin schulden heeft bij een casino.

 

Frank ontmoet Johan Falk, die houdt ook de club in de gaten. Hij vermoedt dat er zich drugshandelaars schuil houden. Johan probeert zijn voormalige infiltrant te helpen met zijn zoektocht. Maar niet veel later wordt Kevin dood aangetroffen in het meer.

 

Wagner, die gezworen had nooit meer samen te werken met de politie, wil nog een keer meewerken met Johan Falk. Hij wil wraak nemen op degenen die Kevin vermoord hebben.

 

De drugsbende zoekt een ‘local’ die chef wil worden. Iemand die te vertrouwen is en de onderwereld van Göteborg goed kent.

Volgens inspecteur Johan Falk is Frank de geschikte kandidaat voor deze job. Zo kunnen ze binnen geraken bij deze criminele bende…

 

Seizoen 2 van Johan Falk is net als de eerste reeks een uitstekende tv-reeks vol actie, avontuur, geweld, corruptie en verraad. ‘Johan Falk’ is een knappe reeks waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten. Een ijzersterk verhaal en de fantastische cast zorgen voor een topserie. Het feit dat de reeks op waargebeurde feiten gebaseerd is, geeft nog een extra meerwaarde aan deze tv-serie.

 

Deze DVD-box bevat zes spannende afleveringen van elk anderhalf uur en is uitgebracht bij Lumière. Klik HIER voor meer info

Regisseur: Charlotte Brandstrom
Cast: Joel Kinnaman, Jakob Eklund
Genre: Crime
Duur: 540min
Kijkwijzer: Vanaf 16 jaar
Talen: Zweeds met Nederlandse ondertitels