DVD Recensie: Jeune & Jolie - François Ozon


De Franse film ‘Jeune et Jolie’ van regisseur François Ozon vertelt in vier hoofdstukken het verhaal over de seksuele openbloeiïng van de 17-jarige Isabelle (Marine Vacth).

 

De aantrekkelijke Isabelle leert tijdens de vakantie Felix, een Duitse jongen kennen. Ze heeft helemaal geen interesse in Felix, maar heeft er wel voor het eerst seksuele betrekkingen mee.

 

Terug thuis besluit ze een call girl te worden. Isabelle noemt zichzelf Lea en verkoopt haar lichaam, niet uit noodzaak of uit feministisch statement, maar gewoon omdat het een lucratieve bijverdienste is.

 

Ze heeft in het geheim afspraakjes op hotel met getrouwde mannen, liegt over haar leeftijd en verdient veel geld. Zo ontmoet ze Georges (Johan Leysen), een oudere man, waar ze zich goed bij voelt. Hij is voor haar als een tweede vader en de twee spreken regelmatig op hotel af.

Maar dan krijgt Georges een hartaanval terwijl ze seks hebben en sterft. Isabelle slaat op de vlucht. De politie start een onderzoek en herkent haar op de videobeelden...

 

Jeune et Jolie’ is een prachtige film over een jong meisje op zoek naar seks en naar haar eigen identiteit. De film werd vorig jaar terecht genomineerd voor de Gouden Palm van het Filmfestival van Cannes.

 

Regisseur François Ozon heeft met deze film voor een mooie en aangrijpende film gezorgd. Marine Vacth, die schittert in de rol van Isabelle, is een Frans model die voor het eerst een hoofdrol speelt. Verder vinden we ook de Belg Johan Leysen als George terug en is er een kleinere rol voor actrice Charlotte Rampling.

‘Jeune et Jolie’ is wat ons betreft zeker een aanrader. Ook de bijpassende muziek van Françoise Hardy is zeker het vermelden waard.

 

Technische gegevens DVD:

Regisseur: François Ozon

Acteurs: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot, Charlotte Rampling, Johan Leysen

 

EAN: 5414939624414

Taal: Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 90 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

Extra's: Interviews - Jeune & Jolie in Cannes - Kleding passen - Posterontwerpen -Verwijderde scenes

'Jeune & Jolie' wordt door Twin Pics uitgebracht op DVD en Blu-ray.