DVD Recensie: Het Vonnis - Jan Verheyen


De succesvolle film ‘Het Vonnis’ is nu ook verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. ‘Het Vonnis’ is een dramafilm onder regie van Jan Verheyen over de falende justitie en de maatschappelijke frustratie die er heerst tegenover het gerecht.

 

Het verhaal gaat over Luc Segers (Koen De Bouw), een succesvolle man die gelukkig getrouwd is met Ella (Joke Devynck) en met Anna (Nell Cattrysse) een schat van een dochter heeft. Luc wordt binnenkort zelfs gepromoveerd tot de nieuwe CEO van Puype Logistics.


Aan al dit geluk komt abrupt een einde wanneer het gezin van een bedrijfsfeestje naar huis rijdt en Luc even stopt om te tanken. Ella gaat vlug even een brood kopen in de automatenshop aan de overkant van de straat. Daar komt ze oog in oog te staan met een brutale overvaller.

Terwijl Anna ligt te slapen op de achterbank gaat Luc even kijken waar zijn vrouw blijft. Hij vindt haar op de grond, doodgeslagen door de overvaller. Segers krijgt ook klappen van de moordenaar en komt in een coma terecht.

Alsof alles nog niet erg genoeg is, loopt de wakker geworden Anna de straat over en wordt aangereden door een auto.

 

Na drie weken ontwaakt Luc uit coma. Hij is zowel zijn vrouw als zijn dochter kwijt. Gelukkig kan hij de overvaller aanduiden op een van de foto’s bij de politie. Segers is ervan overtuigd dat het gerecht zijn werk zal doen en de dader zwaar zal worden gestraft.


Maar wanneer die door een procedurefout, één enkele handtekening ontbreekt op een van de formulieren, vrijkomt gaat Luc Segers door een hel. Hij kan niet leven met zoveel onrecht.

 

Als het gerecht haar taak niet kan vervullen, zal hij het zelf doen. Met alle gevolgen van dien…

Robby Cleiren en Koen De Bouw tijdens de première in Siniscoop Sint-Niklaas
Robby Cleiren en Koen De Bouw tijdens de première in Siniscoop Sint-Niklaas

‘Het Vonnis’ is de twaalfde langspeelfilm van regisseur Jan Verheyen. Hij kon rekenen op een geweldige cast met naast Koen de Bouw en Joke Devynck ook Veerle Baetens, Jo De Meyere, Chris Lomme, Johan Leysen en Sven De Ridder en Robby Cleiren.

 

Het is een film over het falende gerecht waar je als kijker even bij stil staat. Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat zaken zoals in de film dagdagelijks kunnen gebeuren. Jan Verheyen weet op een perfecte manier deze wantoestanden in de aandacht te brengen.

 

‘Het Vonnis’ is terecht een van de best bezochte films in de Vlaamse bioscopen in 2013. Zeker een aanrader!

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Jan Verheyen

Cast: Koen de Bouw, Joke Devynck, Veerle Baetens, Jo De Meyere, Chris Lomme, Johan Leysen en Sven De Ridder, Robby Cleiren, e.a.

 

EAN: 8715664109441

Taal: Nederlands met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 111 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 2.0 - 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

 

‘Het Vonnis’ wordt door DFW uitgebracht op DVD en Blu-ray.