DVD Recensie: Haven - Seizoen 3


Het derde seizoen van de Amerikaanse-Canadese sciencefictionserie ‘Haven’ is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. Deze spannende science fiction reeks is gebaseerd is op de roman ‘The Colorado Kid’ van schrijver Stephen King.

 

In de vorige reeksen zagen we hoe FBI Agent Audrey Parker (Emily Rose) naar de fictieve stad ‘Haven’ gestuurd werd om er een moordzaak op te lossen. Het bleek om een routineklus te gaan, maar Parker kreeg er ter plaatse te maken met ‘The Troubles’, een reeks van bovennatuurlijke kwellingen die de mysterieuze kustplaats Haven lang in haar greep houden.

 

Audrey Parker bijt zich vast in de zaak en komt te weten dat zij in een ver verleden zelf in Haven heeft gewoond. Met de hulp van de plaatselijke politieagent Nathan Wuornos (Lucas Bryant) en de smokkelaar Duke Crocker (Eric Balfour) ontdekt Audrey de geheimen achter de kwellingen en haar eigen verleden met de stad. Stap voor stap komt ze meer te weten over haar eigen verleden...

Het derde seizoen gaat verder na de aangrijpende gebeurtenissen op het einde van het tweede seizoen. Audrey is ontvoerd en Nathan verdenkt Duke dat hij haar heeft gekidnapt. Er ontstaat een gevecht tussen de twee kemphanen maar uiteindelijk beseffen Nathan en Duke dat ze moeten samenwerken om de vermiste Parker terug te vinden.

 

Intussen blijft Audrey vastgehouden door een nog onbekende ontvoerder. Die is op zoek naar de Colorado Kid en is ervan overtuigd dat Parker meer weet over hem.

 

Niet veel later wordt er opnieuw iemand vermist. Roslyn, de eigenares van de Altair Bay Inn, is verdwenen. Volgens haar zoon Wesley is ze ontvoerd door ruimtewezens. De politie neemt de verklaringen van Wesley niet serieus.

 

Tijdens de zoektocht naar Audrey maken Nathan Wuornos en Duke Crocker vreemde dingen mee, zaken die hun zoektocht danig belemmeren. Ze vinden bij Wesley krantenknipsels waaruit blijkt dat alles wat er nu gebeurt, reeds in het verleden heeft plaats gevonden…

Ook het derde seizoen van ‘Haven’ is een vol mysterie en spanning. Deze science fiction en fantasy-reeks weet de kijker te boeien van begin tot einde. Het verhaal is goed opgebouwd, de cast is uitstekend en vooral Emily Rose speelt haar rol als Audrey Parker voortreffelijk. ‘Haven’ werkt echt verslavend!

 

Deze derde reeks staat met 13 afleveringen van elk 41 minuten opnieuw garant voor bijna 10 uur filmplezier. De fans vinden bij de DVD / Blu-ray nog een pak extra’s zoals bloopers, opnames van achter de schermen en een selectie van verwijderde scènes. En het verhaal is nog niet ten einde, er wordt een vierde seizoen verwacht!


Technische gegevens DVD:

 

Acteurs:  Emily Rose, Lucas Bryant, Eric Balfour, Richard Donat, John Dunsworth, Adam Copeland, Kate Kelton

 

 

EAN: 8713045241056

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 572 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Extra’s: 6 audio commentaries with cast en crew | Behind the scenes reel | Bloopers | Escape to haven webisodes | Haven panel from New York Comic Con | Seizoen 3 & 4 trailers | Ten deleted/alternate scenes | The haunting truth about haven: a documentary

 

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

'Haven' wordt door eOne uitgebracht op DVD en Blu-ray.

 

Meer info op http://benelux.eonefilms.com/films/haven-seizoen-3