DVD recensie: Foute Vrienden - Jan Willems


Na twee seizoenen ‘Foute Vrienden’ op 2BE trokken de vier vrienden op reis door Europa en maakten er een heuse film vol grappen en waanzinnige opdrachten van.


 Begijn Le Bleu, Jeron Dewulf, Thomas Smith en Christophe Stienlet, die Steven Goegebeur vervangde, spelen onder meer straatartiesten in Parijs, sommeliers in een kasteel en halen hun beste versiertrucs boven in Barcelona..


Wie het televisieprogramma ‘Foute Vrienden’ niet kent: de vier vrienden geven elkaar beschamende opdrachten, wie de miste opdrachten tot een goed einde brengt is aan het einde van de aflevering de loser en moet een nog meer gênante opdracht uitvoeren.

Foute Vrienden De Film is groter, harder, exotischer en nog gênanter dan de reeks.


Schaamte kennen ze niet, vooral nieuwkomer Christophe Stienlet is de pispaal in de film. Christophe, beter bekend als 'Bartje van ‘Schuif Af’, heeft het niet onder de markt met zijn drie ‘nieuwe vrienden’, die er niet voor terugdeinzen om ‘Bartje’ letterlijk in zijn blootje te zetten...

Voor de fans van ‘Foute Vrienden’ is deze langspeelfilm een must see.


Wat mag je verwachten van deze film? Een stevige dosis plaatsvervangende schaamte, soms shockerende beelden, maar vooral proesten, lachen en grinniken.


Voor wie de film niet in de bioscoop gezien heeft, of ‘Foute Vrienden De Film’ nogmaals wil zien is er goed nieuws: de film is vanaf heden verkrijgbaar op dvd.


Technische gegevens DVD:

 

EAN: 8715664115961 Regisseur: Jan Willems

Acteurs: Jeron Dewulf, Begijn Le Bleu, Thomas Smith, Christophe Stienlet

Taal: Vlaams

Duur: 76 minuten

Beeldformaat: 16:9, 1.85:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdindicatie: Alle leeftijden

Extra’s: Behind the scenes fimpjes, Foto dagboek

 

'Foute Vrienden De Film’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd