DVD Recensie: Eden Lake - James Watkins


Steve (Michael Fassbender) en zijn vriendin Jenny (Kelly Reilly) gaan een weekendje kamperen bij het Eden Lake, een prachtig stukje natuur waar Steve zijn verloofde ten huwelijk wil vragen.


Het moet een droomweekend worden voor de twee, maar dat is buiten een groepje agressieve en luidruchtige jongeren gerekend. Hun loslopende hond en luide muziek zijn de eerste tekenen van hun pesterijen.


Maar daar blijft het niet bij. Al gauw worden de pesterijen regelrechte gruwelijke aanslagen op het jonge koppel. En wanneer Steve per ongeluk de hond van de jongeren dood, is het hek helemaal van de dam en wordt het verblijf voor Steve en Jenny een ware nachtmerrie waar geen einde aan lijkt te komen...


Spanning, gruwel en pesterijen, alle ingredienten zijn aanwezig in het regiedebuut van James Watkins. ‘Eden Lake’ is een film die boeit van begin tot einde! Eén van de betere in zijn genre.


EAN: 8718546520136

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 88 min.

Geluid: Dolby Digital 5.1&  DTS Digital Surround

Regie: James Watkins

Met: Kelly Reilly, Michael Fassbender, Tara Ellis en Jack O’Connell


‘Eden Lake’ wordt ook samen met ‘Storm Warning’ aangeboden in een DVD-box in de reeks ‘Movies to die for’  door EXCESSO ENTERTAINMENT