DVD recensie: De Vrouw in de Kooi - Mikkel Nørgaard


In de reeks Lumière Crime Films is de Deense thriller ‘De Vrouw in de Kooi’ (The Keeper of Lost Causes) van regisseur Mikkel Nørgaard verschenen. Met The Keeper of Lost Causes is het eerste boek uit de Q serie van Jussi Adler-Olsen verfilmd. 

 

Het verhaal

Politieagent Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) wordt na een misgelopen interventie naar ‘Department Q’, in de kelder van het politiegebouw verbannen waar hij onopgeloste zaken moet achiveren.

 

 

Het gaat om oude, onopgelost zaken en Carl moet beslissen of deze definitief het archief in kunnen.

De notoire brompot krijgt in ‘Department Q’ gezelschap van Assad (Fares Fares) en het duo opent de vijf jaar oude verdwijningszaak rond de politica Merete Lynggaard.  Vijf jaar geleden werd er vanuit gegaan dat Lynggaard zelfmoord had gepleegd.

 

Carl en Assad bijten zich vast in de zaak en ontdekken dat de politica geen zelfmoord gepleegd heeft maar dat ze ergens vastgehouden wordt…

Wat volgt is een ijzersterke thriller vol spanning waarin de twee politieagenten de nodige obstakels moeten overwinnen om de zaak op te lossen. Spanning van begin tot einde verzekerd!

 

The Keeper of Lost Causes was een van de meest succesvolle films in Denemarken.

 

Een ijzersterke thriller met in de hoofdrollen Nikolaj Lie Kaas (Brothers (Susanne Bier), The Killing 3), Fares Fares (Snabba Cash, Zero Dark Thirty) en Sonja Richter.

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Mikkel Nørgaard

Acteurs: Sonja Richter, Christoffer Aro, Marie Hammer Boda, Claus Maack Bahnsen, Fares Fares, Nikolaj Lie Kaas

 

EAN: 5425019008109

Taal: Deens met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 97 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘De Vrouw in de Kooi’ is uitgebracht door Lumière en is op DVD verkrijgbaar.