DVD recensie: De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard - Ruud Schuurman 


De familiefilm die vorig jaar in de bioscoop te zien was ‘De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard’, is nu op dvd verschenen. Het is inmiddels de derde film uit de Club van Sinterklaas-reeks.


In deze film draait alles rond Amerigo, het paard van Sinterklaas. Amerigo kan namelijk praten, tot de verbazing van de goedheilige man en zijn Pieten. Het is een raadsel waarom Amerigo plots kan praten en de Pieten zoeken het uit wat er aan de hand is.

Dat het paard van Sinterklaas kan praten komt aan de oren van stationschef Jef Vandenare (Sven De Ridder). Die steelt het paard en hoopt zo de talentenjacht te kunnen winnen.


Het verdwijnen van Amerigo is een regelrechte ramp van Sinterklaas en de Pieten. Zonder het paard kan pakjesavond niet doorgaan. De .Zwarte Pieten doen er alles aan om Amerigo op tijd terug te vinden. Ze kunnen daarbij op de hulp van Stijn (Tijn Kroon) rekenen.


Zullen ze het paard op tijd terug te vinden om zo het Sinterklaasfeest te redden?

‘De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard’ is opnieuw een leuke en spannende film voor zowel jong als oud.


Een ideale film om deze tijd van het jaar te bekijken met je (klein)kinderen.


Ook deze keer beleven  de bekendste Pieten van Nederland; Testpiet, Coole Piet, Danspiet, Muziekpiet, Profpiet, Hoge Hoogte Piet en Keukenpiet leuke avonturen. Regisseur Ruud Schuurman kon voor deze derde film rekenen op o.a. Sven De Ridder, Tijn Kroon, Patrick Martens, Jessica Mendels en met de stem van Carlo Boszhard om ook van deze film een topper te maken.

De familiefilm ‘De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard’ werd onlangs nog bekroond met een Gouden Kalf van het Publiek op het Nederlands Filmfestival.


En er nog meer goed nieuws: in de bioscoop loopt nu de vierde film uit de Club van Sinterklaas-reeks ‘Sinterklaas & De verdwenen Schoentjes’.


Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8715664111789

Regie:  Ruud Schuurman  

Acteurs:Wilbert Gieske, Sven De Ridder, Tijn Kroon, Beryl van Praag, Tim de Zwart, Piet van der Pas

Duur: 70 minuten

Taal: Nederlands

Beeldformaat: 1:85.1

Audio: Dolby Digital 5.1

 

‘De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard’  is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd.