DVD Recensie: Da Vinci's Demons - David S. Goyer


De  Amerikaans-Engelse serie ‘Da Vinci's Demons’ gaat over het leven van Leonardo Da Vinci, de ingenieur, kunstenaar, uitvinder en genie die leefde in de 15de eeuw in Florence, Italië.

 

De heersers van Florence zijn op dat moment de familie De' Medici. Lorenzo I de' Medici heeft zorgen want graaf Riario, een neef van de paus, is van plan in oorlog te gaan met Florence om zo weer het land terug te nemen wat ooit bij Rome hoorde.


Leonardo heeft een oogje op de aantrekkelijke Lucrezia Donati, de maitresse van Lorenzo de’ Medici om zo in contact te kunnen komen met de familie de’ Medici.

Leonardo Da Vinci, die droomt om ooit de mens te laten vliegen, wordt door De' Medici aangezocht om een kanon te bouwen om zo een oorlog te vermijden. De jonge, rebelse, door mooie vrouwen bezeten Da Vinci gaat aan het werk en probeert een vuurwapen te ontwerpen om het leger te verslaan.

 

Da Vinci komt verder in contact met ‘De Turk’, een duistere figuur die lid is van de orde ‘De Zoons van Mithras’. De Turk jaagt op Het Boek der Bladeren en spoort Leonardo aan om het boek te vinden.

 

Leonardo zou graag het boek vinden om zo meer te weten te komen over zijn moeder, die hij nooit gekend heeft. Want hij heeft steeds nachtmerries over zijn moeder en over bloederige zaken uit zijn jeugdjaren...

‘Da Vinci’s Demons’ van David S. Goyer  is een uitstekende serie vol romantiek, verraad, geweld, verleiding en corruptie.

'Da Vinci Demon's' een een televisieserie die je meeneemt naar de wondere wereld van een van de bijzonderste figuren uit de geschiedenis. Een prestigieuze reeks die je zeker gezien moet hebben!

 

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen van elk 40 minuten.

Prachtige decors, goede acteurs en een uitstekend verhaal zorgen voor uren toptelevisie.

 

Voor wie er niet genoeg van krijgt is er goed nieuws: er wordt een tweede seizoen verwacht.

 

'Da Vinci’s Demons' wordt door eOne uitgebracht op DVD en Blu-Ray 

http://benelux.eonefilms.com/films/da-vinci-s-demons

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: David S. Goyer

Acteurs: Eros Vlahos, Lara Pulver, Tom Riley, Laura Haddock, Tom Bateman, Elliot Cowan

EAN: 8713045240448

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 320 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar