DVD Recensie: Camilla Läckberg’s Fjällbacka Murders


In de reeks Lumière Crime Series is er het eerste seizoen van Camilla Läckberg’s Fjällbacka Murders verschenen.

 

De zes afleveringen zijn gebaseerd op de thrillers van de bekende Zweedse auteur Camilla Läckberg. Leuk om weten is dat de serie zich afspeelt in Fjällbacka , de geboorteplaats van de auteur.

 

Läckbergs  is een klein vissersdorpje aan de Atlantische kust van Zweden.  Daar woont auteur Erica Falck, haar man politie-inspecteur Patrik Hedstrom en hun drie kinderen.

De eerste aflevering is ‘Oorlogskind’, de film die in de bioscopen te zien was. Sinds de dood van haar ouders, beiden omgekomen in een verkeersongeval, woont Erica met haar man Patrik en hun kersverse baby in Läckbergs.

 

Erica is nog volop bezig met alles uit te pakken wanneer er een man in de woonkamer staat. Het is Göran Berger, die beweert een zoon te zijn van haar moeder Elsy Mostrom, en dus een broer van Erica. Göran werd geboren in 1946 wanneer Elsy 16 jaar was.

 

Enkele dagen later wordt Göran dood aangetroffen in zijn huis. Uit een DNA-test blijkt wel degelijk dat hij haar broer is. Erica wil de waarheid achterhalen en start een onderzoek naar wat er gebeurd is in 1946….

De vijf andere afleveringen spelen zich steeds af in Läckbergs, een pittoresk vissersdorpje waar iedereen iedereen kent. De ene keer wordt fotograaf Stigge Ericsson vermoord terug gevonden, dan blijken er weer drugs in sleepnetten onder water te zitten of liggen er geheime schatten in scheepswrakken.

 

Erica Falck is van nature nogal nieuwsgierig en komt steeds meer te weten dan de lokale politie. Met haar speurwerk helpt ze haar man Patrik met het oplossen van de moorden en de mysteries te ontrafelen.

 

‘Fjällbacka Murders ‘ is opnieuw een Zweedse topreeks die zeker het aankopen waard is. De DVD box bevat zes afleveringen die elk anderhalf uur (ont)spanning garanderen. Ook de prachtige natuurbeelden van het plaatsje Fjällbacka zijn het zien waard. Erica, een gewone vrouw zoals u en ik, weet steeds opnieuw op eenvoudige wijze mysteries op te lossen. En eenvoud siert.


‘Fjällbacka Murders  is een reeks waarin geen geweld getoond wordt, wat zekermoet kunnen.

Technische gegevens:

Speelduur: 6 x 90 minuten

Genre: Crime

Taal: Zweeds – Ondertiteling: Nederlands

Geluid: Dolby Digital 5.1

Formaat: 16/9

Kijkwijzer: 12 jaar, geweld, grof taalgebruik

 

Afleveringen:

1. Oorlogskind

2. De zee geeft, de zee neemt

3. De koningin van het licht

4. De kustrijder

5. Vrienden voor het leven

6. Kunst, kitsch en kenners

 

Klik hier voor meer info